H Porsche εκτυπώνει τα νέα της καθίσματα


Με την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης κατασκευάσει η Porsche μια περιορισμένη σειρά καθισμάτων.

  • 17/3/2020

Η Porsche μόλις μπήκε στο club εκείνων των κατασκευαστών που χρησιμοποιούν την τεχνολογία της τρισδιάστατης εκτύπωσης ώστε να δημιουργήσουν λιγότερο ή περισσότερο σύνθετα εξαρτήματα για τα μοντέλα της.

Ειδικότερα η Porsche ανακοίνωσε τη διάθεση μια νέας σειράς καθισμάτων οι οποία θα πάρει σάρκα και οστά με τη βοήθεια της τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Τα εν λόγω καθίσματα θα κατασκευαστούν σε μόλις σαράντα αντίτυπα και θα απευθύνονται για τους ιδιοκτήτες των αγωνιστικών προδιαγραφών 911 και 718 από τον ερχόμενο Μάιο.

Κάθε κάθισμα μπορεί να προσαρμοστεί στα μέτρα και του οδηγού εξασφαλίζοντας με αυτόν τον τρόπο την πλήρη εξατομίκευσή του.

Ένα ακόμα συγκριτικό πλεονέκτημα σε σχέση με τα συμβατικά καθίσματα είναι το χαμηλότερο βάρος καθώς στην κατασκευή του χρησιμοποιούνται κατά αποκλειστικότητα συνθετικά υλικά όπως το πολυπροπυλένιο.

Σκοπός της Porsche είναι να καταφέρει να εντάξει τη συγκεκριμένη τεχνολογία στη γραμμή παραγωγής, δημιουργώντας εξαρτήματα τα οποία θα είναι απολύτως προσαρμοσμένα στις ιδιαίτερες απαιτήσεις των πελατών της.

Αυτό που δεν έχει γίνει γνωστό, πάντως, είναι το κόστος ενός τέτοιου καθίσματος, αν και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες Porsche σπανίως κοιτούν τον λογαριασμό.