Η Porsche ετοιμάζει coupe και cabrio εκδόσεις της Panamera


Τα νέα αυτά μοντέλα θα παρουσιαστούν μέσα στην επόμενη χρονιά πιθανότατα και με διαφορετικό όνομα.

  • 27/4/2019

H Porsche βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης δύο δίθυρων μοντέλων τα οποία θα βασίζονται πάνω στην Panamera. Πρόκειται για μία κουπέ και μία κάμπριο έκδοση του τετράθυρου μοντέλου της εταιρίας, τα οποία θα επεκτείνουν την διαρκώς μεγαλύτερη γκάμα της Porsche.

Έτσι μετά την κλασική τετράθυρη έκδοση και την Sport Turismo θα έρθει και η δίθυρη έκδοση, η οποία θα βρεθεί απέναντι σε μοντέλα όπως η σειρά 8 της BMW. 

Aν και προς το παρόν δεν έχουν επιβεβαιωθεί τα δύο μοντέλα, αν και οι φήμες θέλουν να βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο εξέλιξης. Και τα δύο θα είναι τετραθέσια αν και δεν είναι ακόμα σίγουρο αν η κουπέ έκδοση θα διατηρήσει την πέμπτη πόρτα της Panamera ή θα έχει κλασικό πορτ-μπαγκάζ.

Όπως και η Panamera θα βασίζονται στην πλατφόρμα MSB του γκρουπ VW και θα έχουν τους ίδιους κινητήρες και τα μηχανικά μέρη με το τετράθυρο μοντέλο, και βέβαια την υβριδική έκδοση, η οποία κάνει πάνω από τις μισές πωλήσεις της Panamera στην Ευρώπη. Υπάρχει το ενδεχόμενο τα δίθυρα μοντέλα να έχουν μεγαλύτερη ιπποδύναμη, αλλά αυτό μένει να επιβεβαιωθεί στο μέλλον. 

Κάτι που επίσης μένει να επιβεβαιωθεί είναι αν θα υπάρξουν αλλαγές και στην εμφάνιση σε σχέση με το τετράθυρο μοντέλο. Και ίσως ένα νέο όνομα, καθώς πολλοί κάνουν λόγο για μια αναβίωση της 928. Ίδωμεν.

ΠΗΓΗ: Car and Driver