Η Porsche ετοιμάζει τo roadster του φτωχού


Το ενδεχόμενο παραγωγής ενός τηρουμένων των αναλογιών προσιτού roadster εξετάζει η Porsche, αναζητώντας πολλοστή φορά λύσεις στο οπλοστάσιο του ομίλου VW.

  • 13/2/2020

Σχεδόν πενήντα χρόνια μετά τη δημιουργία της άσημης Porsche 914, η ιδέα της δημιουργίας ενός προσιτού τετράτροχου εξακολουθεί να «βασανίζει» το μυαλό των ανθρώπων της γερμανικής φίρμας.

Βλέποντας τα περιθώρια επέκτασης της γκάμας των μοντέλων της προς τα πάνω να έχει πλέον εξαντληθεί, δεν είναι λίγοι εκείνοι στο Zuffenhausen που έχουν αρχίσει να εξοικειώνεται με το ενδεχόμενο δημιουργίας ενός αυτοκινήτου ικανού να σταθεί απέναντι σε γήινες προτάσεις του ανταγωνισμού, όπως είναι η BMW Z4 ή ακόμα και η Mercedes-Benz A-Class.

Μάλιστα οι πρώτες πληροφορίες που διαρρέουν από το εσωτερικό της γερμανικής φίρμας αναφέρουν ότι η εξέλιξη του αυτοκινήτου που θα τοποθετήσει την Porsche σε χαμηλότερες τιμολογιακά κατηγορίες έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται αν θα πρόκειται για τον φυσικό διάδοχο της 914 ή για κάποια άλλη πρόταση.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγει κανείς διαβάζοντας τις δηλώσεις του επικεφαλής σχεδιασμού της Porsche, Michael Mauer, ο οποίος στο παρελθόν έχει εργαστεί στη Mercedes-Benz και στη Saab.

Σε κάθε περίπτωση, η Porsche είναι αναγκασμένη να καταφύγει για μία ακόμα φορά στη λύση Volkswagen ώστε να αποφύγει το κόστος εξέλιξης ενός νέου πλαισίου αλλά και να αξιοποιήσει το πλούσιο τεχνολογικό οπλοστάσιο του γερμανικού ομίλου.