H Porsche και η Pixar «ζωντανεύουν» τη Sally από τα Cars για καλό σκοπό


Η σύντροφος του Κεραυνού Μακουίν ετοιμάζεται να αφήσει τα "Μπουζί της Ωραίας Ελένης" και να κυκλοφορήσει στους δρόμους!

  • 14/3/2022

Σε μια σημαντική συνεργασία προχώρησε η Porsche και η εταιρεία παραγωγής κινουμένων σχεδίων Pixar, προκειμένου να μεταφέρουν στον πραγματικό κόσμο ένα από τα πιο δημοφιλή αυτοκίνητα που εμφανίστηκε ποτέ σε animation.

Προφανώς το μυαλό των περισσοτέρων πηγαίνει στον Κεραυνό Μακουίν από τα Cars, αλλά από τη στιγμή που αναφέραμε την Porsche κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να είναι εφικτό. Έτσι η συγκεκριμένη συνεργασία αφορά τη σύντροφό του, τη Sally Carrera. Ο σχεδιασμός της Sally βασίστηκε στην Porsche Carrera 911 του 2002 και φέτος συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής.

Έτσι οι δύο εταιρείες αποφάσισαν να αναπτύξουν ένα one-off ρεαλιστικό αντίγραφο και να το δημοπρατήσουν μέσα από τον οίκο RM Sotheby. Το ποσό που θα συγκεντρωθεί θα δοθεί για τη στήριξη του Girls Inc. που βοηθά νεαρές κοπέλες να αποκτήσουν πρόσβαση στην εκπαίδευση αλλά και στο πρόγραμμα προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών που στηρίζει του πληγέντες από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Το project βρίσκεται υπό εξέλιξη και αυτό που γνωρίζουμε είναι πως το αυτοκίνητο που θα προκύψει θα βασίζεται στην τρέχουσα 992 γενιά ενώ ο μπροστά προφυλακτήρας στο σημείο που βρίσκονται τα χείλη της Sally θα ενσωματώσει έναν αεραγωγό ώστε να προκύπτει η σχεδιαστική "διασύνδεση".

Το χρώμα θα είναι το αντίστοιχο μπλε που έχουμε δει στη σειρά κινουμένων σχεδίων, ενώ η Porsche ανακοίνωσε πως η τελική πρόταση που θα προκύψει θα μπορεί να κυκλοφορεί νόμιμα στους δρόμους.

Ο τυχερός που θα αποκτήσει το ένα και μοναδικό αντίγραφο θα παραλάβει και ένα συλλεκτικό ρολόι από την Porsche Design. Περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το project θα γίνουν γνωστές μέσα στο 2022.