Η Porsche κατασκευάζει την Cayenne και στη Μαλαισία!


Η Porsche ξεκίνησε την κατασκευή της Cayenne στη νέα γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της στην πολιτεία Kedah της Μαλαισίας. Είναι το πρώτο εργοστάσιο συναρμολόγησης της Porsche εκτός Ευρώπης.

  • 30/3/2022

Η γερμανική εταιρεία ανακοίνωσε για πρώτη φορά τα σχέδια της για άνοιγμα μιας νέας γραμμής παραγωγής στη Μαλαισία τον Σεπτέμβριο του 2021. Τώρα η νέα μονάδα είναι γεγονός. Αυτό είναι το πρώτο εργοστάσιο της Porscheεκτός Ευρώπης και θα συναρμολογεί CKD κιτ (κιτ που θα έχουν τα πλήρη εξαρτήματα) της Cayenne ειδικά για την αγορά της Μαλαισίας. Η τοποθεσία βρίσκεται εντός του εργοστασίου συναρμολόγησης της Sime Darby Berhad, μιας Μαλαισιανής εταιρείας εμπορίου και logistics.

Η νέα μονάδα της Porsche λαμβάνει ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακούς συλλέκτες, ενώ τεχνολογίες συλλογής βρόχινου νερού έχουν επίσης χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των λυμάτων. Το εργοστάσιο στελεχώνεται επίσης αποκλειστικά από Μαλαισιανούς εργαζόμενους, αναφέρει ο Paul Tan, οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί όλοι από την Porsche.

«Ο νέος χώρος συναρμολόγησης στη Μαλαισία ανταποκρίνεται στις συγκεκριμένες ανάγκες της αγοράς και λειτουργεί παράλληλα με το καθιερωμένο δίκτυο εργοστασίων παραγωγής της Porsche στην Ευρώπη», δήλωσε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Porsche για την παραγωγή και τα logistics, Albrecht Reimold. Δήλωσε μάλιστα ότι πληροί όλα τα πρότυπα ποιότητας που ορίζονται από την Porsche κατά τη συναρμολόγηση των αυτοκινήτων Porsche.

Συναρμολογώντας την Cayenne στη Μαλαισία, η Porsche κατάφερε να μειώσει σημαντικά την τιμή της. Έτσι, η τοπική Cayenne ξεκινά από 550.000 Ringgit Μαλαισίας (περίπου 130.000 δολάρια), ενώ τα μοντέλα που εισάγονται από το εξωτερικό κόστιζαν 665.000 Ringgit (157.000 δολάρια).

Η Porsche Cayenne της Μαλαισίας θα διατίθεται αποκλειστικά με έναν υπερτροφοδοτούμενο V6 κινητήρα βενζίνης 3,0 λίτρων με 335 και 450 Nm ροπής. Η μετάδοση γίνεται από το αυτόματο κιβώτιο Tiptronic S οκτώ σχέσεων που κινεί και τους τέσσερις τροχούς.

Οι πρώτες παραδόσεις της Cayenne Made in Malaysia ξεκινήσαν άμεσα από αυτό τον μήνα.