Η Porsche μας μιλά για την σχεδίαση της 935 (video)


Πρόκειται για μια από τις πιο εμβληματικές αγωνιστικές Porsche που έχουν κατασκευαστεί ποτέ και που επιστρέφει σε περιορισμένο αριθμό παραγωγής.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 4/12/2018

Η Porsche 935 ήταν γνωστή ως «Moby Dick» λόγω της τεράστιας πίσω φτερούγας της που θύμιζε την ουρά της διάσημης φάλαινας. Χαρακτηριστικό είναι πως το πλάτος της πίσω φτερούγα φτάνει τα 1,909 μέτρα, ενώ τα πίσω φώτα παραπέμπουν στο υβριδικό αγωνιστικό 919 της κατηγορίας LMP1 των αγώνων αντοχής.

Στο παρακάτω βίντεο μας μιλάει ο υπεύθυνος εξωτερικής σχεδίασης Grant Larson για τα σημαντικότερα σημεία που θεωρεί πως ξεχωρίζουν αυτή την Porsche από άλλες. Στέκεται ιδιαίτερα στην διπλή απόληξη από τιτάνιο όπως και στα πίσω πλαϊνά του αυτοκινήτου.

Η ισχύς προέρχεται από τον twin-turbo επίπεδο εξακύλινδρο των 3,8 lt που αποδίδει 700 PS και συνδυάζεται με επτατάχυτο διπλόδισκο κιβώτιο PDK. Το βάρος περιορίζεται στα 1.380 kg. Η παραγωγή της σπέσιαλ Porsche 935 Clubsport Racer θα περιορισθεί σε μόλις 77 αυτοκίνητα που θα προορίζονται αποκλειστικά και μόνο για χρήση στις πίστες. Θα κοστίζει από 701.498€ (προ ΦΠΑ) και οι παραδόσεις θα ξεκινήσουν από τον ερχόμενο του 2019.

Παρακάτω ακολουθεί ένα ακόμη βίντεο όπου μιλούν ο ιδιοκτήτης του project έργου 935 Kay-Alexander Breitbach και ο Matthias Scholz, γενικός διευθυντής του πελάτη Motorsport GT και δίνουν μια λεπτομερή εξήγηση για τη διαδικασία εξέλιξης της πανέμορφης Porsche.