Η Porsche σκοπεύει να τα κρατήσει όλα… στην θέση τους!


Ο λόγος για το τιμόνι, τα πεντάλ και τον επιλογέα κίνησης που σε βάθος χρόνου ίσως και να είναι παρείσακτα λόγω της αυτόνομης οδήγησης στο κορυφαίο επίπεδο της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 11/10/2018

Η αυτόνομη τεχνολογία είναι ανάμεσα στις μεγαλύτερες προκλήσεις και τεχνολογίες που θα εξελιχθούν σε μεγάλο βαθμό μέσα στην επόμενη δεκαετία καθώς το βασικό της στοιχείο εναρμονίζεται απόλυτα με την ηλεκτροκίνηση. Μάλιστα πρόσφατα έκανε τον γύρο του κόσμου πως στις ΗΠΑ προωθείται η ελεύθερη κίνηση των οχημάτων που θα έχουν αυτόνομη τεχνολογία κορυφαίου επιπέδου και από τα οποία θα απουσιάζει το τιμόνι και τα πεντάλ!

Ο Klaus Zellmer, ο CEO της Porsche Βορείου Αμερικής, δήλωσε στο Motor Authority και μεταξύ άλλων πως «…στα πλάνα μας τα αυτοκίνητα μας θα έχουν πάντα τιμόνι και πεντάλ, ακόμη και μηχανικό κιβώτιο για πλήρη συμμετοχή του οδηγού. Όλοι φαντάζονται και επιθυμούν την αυτόνομη οδήγηση αλλά σε μία Porsche θέλουν πραγματικά να ασχολούνται περισσότερο με το αυτοκίνητο» εξηγεί ο Zellmer.

Κάτι που ακούγεται απόλυτα λογικό για μία εταιρία όπως η Porsche που εδώ και δεκαετίες κατασκευάζει μοναδικές μηχανές οδηγικής απόλαυσης που δεν μπορεί καμία άλλη να προσφέρει δίχως τιμόνι και πεντάλ. Φυσικά η Porsche θα ακολουθήσει τις εξελίξεις.

Ήδη από του χρόνου θα λανσάρει την Taycan, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο, και σταδιακά θα δούμε να περνά και αυτόνομη οδήγηση επιπέδων 3 και 4 σε μοντέλα Porsche βελτιώνοντας τα επίπεδα άνεσης και ασφάλειας. Και κάπου εκεί θα μπει ένα στοπ μιας και το πολύ μακρινό επίπεδο 5 προβλέπει πως τα πεντάλ και το τιμόνι δεν θα είναι απαραίτητα σε ένα όχημα στερώντας κάθε ίχνος οδηγικής τέρψης.