H Porsche στηρίζει του Ουκρανούς προσφέροντας 1 εκατ. ευρώ


Η μία αυτοκινητοβιομηχανία μετά την άλλη, βάζουν το χέρι στην τσέπη και προσφέρουν χρηματικά ποσά στον αγώνα των Ουκρανών εναντίων των Ρώσων.

  • 4/3/2022

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε ο πόλεμος στην Ουκρανία με την εισβολή των ρωσικών στρατευμάτων, οι χώρες του δυτικού κόσμου προχωρούν συντονισμένα παρουσιάζοντας την αντίθεσή τους σε αυτή την εξέλιξη ενώ πολλές εξ αυτών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, στηρίζουν τον αγώνα του ουκρανικού λαού στέλνοντας ανθρωπιστικό και πολεμικό υλικό.

Στη ίδιο μήκος κύματος κινούνται και οι δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπου η μία μετά την άλλη βάζουν το... χέρι στην τσέπη και προσφέρουν χρηματικά ποσά που κατευθύνονται μέσω οργανισμών στην προσπάθεια που γίνεται για να αποφευχθεί το ξέσπασμα μίας ανθρωπιστική κρίσης.

Τελευταία εταιρεία η Porsche που πριν από λίγες ώρες ανακοίνωσε πως διαθέτει το ποσό του 1.000.000 € για την ενίσχυση των Ουκρανών μέσω δύο οργανισμών. Οι 750.000€ θα πάνε στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες ενώ οι υπόλοιπες 250.000€ θα πάνε στο φιλανθρωπικό ίδρυμα της εταιρείας με την ονομασία Ferry Porsche Foundation που εστιάζει τις δράσεις του στα παιδιά και στους έφηβους.

Με το ίδιο ποσό βοήθησαν πριν από λίγες μέρες η «μαμά» εταιρεία της Porsche, Volkswagen, η Mercedes-Benz (διέθεσε εξ’ ολοκλήρου το ποσό στον Ερυθρό Σταυρό) αλλά και η Stellantis (μέσω ΜΚΟ). Ακολούθησε η Ford η οποία αφού "πάγωσε" κάθε προμήθεια οχημάτων στη ρωσική αγορά διέθεσε ένα ποσό της τάξεως των 100.000 δολαρίων στο Global Giving Ukraine Relief Fund.