H Porsche Taycan άλωσε και την Road Atlanta (video)


Πρόκειται για μια από τις πιο όμορφες και απαιτητικές πίστες στις ΗΠΑ, η οποία είναι γνωστή και από την χορηγία της Michelin.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: PORSCHE
  • 15/12/2020

Η Porsche Taycan σημείωσε ένα ακόμη ρεκόρ σε μια ακόμη πίστα και αυτόματα αναδείχθηκε το ταχύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Road Atlanta. Το ρεκόρ έγινε τον προηγούμενο μήνα με τον αγωνιζόμενο Leh Keen να βρίσκεται πίσω από το τιμόνι μιας Taycan Turbo S και να διανύει τα 4,09 km της πίστας σε χρόνο 1 λεπτό και 33,88 δευτερόλεπτα.

Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο βίντεο όπου θα δείτε πόσο γρήγορα κινείται η Taycan στην πίστα (η Turbo S έχει δύο ηλεκτρικά μοτέρ, συνδυασμένη ισχύ 761 PS, 0-96 km/h σε 2,6 sec, τελική στα 260 km/h), ενώ μπορείτε να ενεργοποιήσετε και τον ήχο για να ακούσετε το τεχνητό θόρυβο του συστήματος πρόωσης που στις υψηλές ταχύτητες καλύπτεται από τον αεροδυναμικό θόρυβο και την κύλιση.

Η Porsche δεν λέει και πολλά για αυτό το ρεκόρ αλλά είναι γνωστό πως η Taycan Turbo S εφοδιάζεται στάνταρ με κεραμικά δισκόφρενα, σύστημα torque vectoring plus, ενεργητική τετραδιεύθυνση και αερανάρτηση. Για την περίσταση οι τροχοί 21’’ Mission-E φορούσαν λάστιχα Pirelli P Zero NF0. Περίεργο, για μια πίστα που ονομάζεται Michelin Raceway Road Atlanta.