H Porsche Taycan δημιουργεί συνεχώς νέες θέσεις εργασίας


Η διαδικασία παραγωγής ενός αυτοκινήτου είναι σύνθετη, πόσο μάλλον όταν πρόκειται για ένα ηλεκτρικό που στην ουσία άγνωστο σε όλες του τις πτυχές.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 3/10/2019

H Taycan, η πρώτη πλήρως ηλεκτρική Porsche, είναι ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα για τη γερμανική εταιρεία, το οποίο μέχρι στιγμής αποδεικνύεται πλήρως επιτυχημένο. Και αυτό γιατί η ζήτηση παγκοσμίως είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Ενδεικτικό για αυτό είναι πως ήδη υπάρχουν 20.000 παραγγελίες.

Όση είναι δηλαδή και το ετήσιο δυναμικό παραγωγής της Taycan που είχαν προβλέψει οι ιθύνοντες της Porsche, το οποίο πλέον πρέπει να αυξήσουν προκειμένου να έχουν μεγαλύτερη ευελιξία αλλά και για να καλύψουν τη ζήτηση.

Φυσικά η αύξηση της παραγωγής απαιτεί και το αντίστοιχο ανθρώπινο δυναμικό, με αποτέλεσμα στις 1.500 αρχικές νέες θέσεις εργασίας για την παραγωγή της Taycan, η στελέχωση των οποίων ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, να πρέπει να προστεθούν ακόμα 500. Για τις οποίες η στελέχωση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στο τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2020.

Όσοι θα ασχοληθούν με την παραγωγή της Taycan δεν θα είναι όλοι καινούργιοι στην Porsche. Από τους συνολικά 2.000 οι 600 μετακινήθηκαν από τις γραμμές παραγωγής των δίθυρων μοντέλων της μάρκας, εκμεταλλευόμενοι τη δυνατότητα με τους δόθηκε για μια εσωτερική μετακίνηση αλλά και για την ενασχόλησή τους με κάτι καινούργιο.  

Η εκπαίδευση όλων αυτών των ανθρώπων έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Φεβρουάριο. Συνολικά υπάρχουν 45 διαφορετικά εκπαιδευτικά προγράμματα με διάρκεια από έναν μέχρι έξι μήνες. Ταυτόχρονα υπάρχει και μια ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης ανοιχτή για όλους τους εργαζομένους στην εταιρεία με διάρκεια 380 h.