Η Porsche Taycan ξεπέρασε την 911 και στις ΗΠΑ


Η εμπορική πορεία της Taycan δείχνει να είναι πολύ καλή και στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, βάσει των στοιχείων που ανακοινώθηκαν.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΠΗΓΗ: CAR AND DRIVER ΗΠΑ.
  • 5/10/2020

Η Taycan δείχνει ότι έχει δημιουργήσει ήδη το δικό της κοινό το οποίο είτε αποτελείται από πελάτες της Porsche είτε είναι νέοι αγοραστές οι οποίοι θέλγονται από τον αμιγώς ηλεκτροκίνητο χαρακτήρα της. Έπειτα από την πολύ καλή εμπορική πορείας της επί ευρωπαϊκού εδάφους, το ίδιο φαίνεται να συμβαίνει και στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού ωκεανού. Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύτηκαν, το τρίμηνο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου η Taycan ήταν το τρίτο δημοφιλέστερο μοντέλο της γερμανικής εταιρείας στις ΗΠΑ, πίσω από τις Macan και Cayenne, ξεπερνώντας σε πωλήσεις την 911.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Porsche, σε αυτό το χρονικό διάστημα πουλήθηκαν 1.858 Taycan, έναντι 1.567 μονάδων της 911 (σημ.: η Macan πούλησε 5.466 μονάδες και η Cayenne 4.509, αντίστοιχα). Το στοιχείο αυτό είναι μια καταγραφή της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και είναι νωρίς να πει κάποιος ότι θα έχει συνέχεια ή ότι το αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της εταιρείας με έδρα το Zuffenhausen θα υπερσκελίσει την 911 στην προτίμηση των αγοραστών. Πάντως, αποδείχτηκε ότι ένα νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο μιας εταιρείας μπορεί να ξεπεράσει σε πωλήσεις κάποιο καθιερωμένο (και ιστορικό) μοντέλο της.

Ακολουθείστε το CAR AND DRIVER στο NEWS GOOGLE για να μαθαίνετε πρώτοι τις ειδήσεις που αξίζουν!