Η Porsche θεωρεί πως με τα ηλεκτρικά της δεν ανταγωνίζεται άμεσα την Tesla


Οι δύο εταιρείες έχουν κάποια κοινά, αλλά οι διαφορές ανάμεσά τους είναι τόσο μεγάλες που τελικά δεν έχουν σχέση. Σύμφωνα πάντα με τους Γερμανούς.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 16/4/2020

Η Porsche έχει μπει για τα καλά στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, καθώς ήδη υπάρχει στη γκάμα της η Taycan, με τις εξαιρετικές επιδόσεις, ενώ για το μέλλον υπάρχουν ήδη πλάνα για τη διεύρυνση των EV της. Καταρχήν με την Taycan Cross Turismο που θα έχει στοιχεία crossover και θα είναι διαθέσιμη από του χρόνου. Και στη συνέχεια με την ηλεκτρική εκδοχή της Macan καθώς και μια των 718 Boxster και 718 Cayman.

Με όλα αυτά τα μελλοντικά ηλεκτρικά μοντέλα η σύγκριση με την Tesla είναι λογική και αναμενόμενη για τους περισσότερους. Όχι όμως και για την ίδια τη γερμανική εταιρεία. Που θεωρεί πως οι δύο μάρκες κάθε άλλο παρά ανταγωνιστικές είναι.

Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε σε συνέντευξή του ο Michael Steiner, επικεφαλής του τμήματος R&D (Έρευνα και Εξέλιξη) της Porsche, ο οποίος θεωρεί πως η Tesla δίνει μεγαλύτερο βάρος σε μαζικά μοντέλα όπως είναι το Model 3. Κάτι που δεν είναι στις προθέσεις και τις επιδιώξεις των Γερμανών.

Επίσης ο Steiner είπε πως η εταιρεία του δεν είναι διατεθειμένη να ακολουθήσει την αμερικανική σε ότι αφορά την τεχνολογία των μπαταριών και την επίτευξη όσο δυνατόν μεγαλύτερης αυτονομίας. Χαρακτηριστικά είπε πως «…το είδος των μπαταριών που χρησιμοποιεί η Tesla στο Model S δεν είναι κατά την άποψή μας το ιδανικό. Προτιμάνε πιο μικρές, πιο ελαφριές και πιο φτηνές μπαταρίες οι οποίες φορτίζονται πολύ γρήγορα. Δεν μας ενδιαφέρει να είμαστε πρώτοι στην αυτονομία».