H Porsche των θαλασσών


H γνωστή ναυπηγική εταιρεία Camper & Nicholsons διαθέτει προς πώληση μία ελαφρώς μεταχειρισμένη πολυτελέστατη θαλαμηγό η οποία έχει σχεδιαστεί από την Porsche.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: CAR AND DRIVER USA
  • 1/11/2019

Το πολυτελές σούπερ γιοτ ονομάζεται «Royal Falcon One» και έχει σχεδιαστεί από την Porsche. Καθώς τα χρήματα δεν είναι πρόβλημα, σε τέτοια οικονομικά μεγέθη, οι άνθρωποι της γερμανικής εταιρείας είχαν την ελευθερία να δημιουργήσουν ένα ιδιαίτερου σχήματος σκάφος, το οποίο να είναι μοναδικό σε μορφή και να ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα. Όπως είναι αναμενόμενο, προσπάθησαν να του δώσουν μια μορφή που να παραπέμπει σε αυτή της Porsche 911.

Ο πελάτης που παρήγγειλε την κατασκευή του επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του Studio F.A. Porsche και τους είπε την επιθυμία του, η οποία ήταν να δημιουργήσουν ένα «διαστημόπλοιο» για τη θάλασσα. Οι άνθρωποι του σχεδιαστικού κέντρου επέλεξαν να έχει διπλή γάστρα (καταμαράν) κάτι που συμβάλλει στην καλύτερη (εγκάρσια) ευστάθεια, την ανάπτυξη μεγαλύτερης ταχύτητας και σχετικής οικονομίας καυσίμου.

Το «Royal Falcon One» κατασκευάστηκε στη Σουηδία, έχει μήκος 135 πόδια (περίπου 41 μέτρα), βύθισμα 6,5 πόδια (περίπου δύο μέτρα) και ολική χωρητικότητα 492 τόνους. Διαθέτει τρεις καμπίνες φιλοξενούμενων στο κύριο κατάστρωμα ενώ η καμπίνα master και η VIP βρίσκονται στην υπερκατασκευή του σκάφους.

Διαθέτει δύο πετρελαιοκινητήρες MTU μέγιστης ισχύος 2.300 HP οι οποίοι δίνουν ταχύτητα πλεύσης 15 κόμβους και μέγιστη ταχύτητα 35 κόμβους. Το «Royal Falcon One» θεωρείται ελαφρώς μεταχειρισμένο (έχει λίγες ώρες λειτουργία του κινητήρα, σύμφωνα με την εταιρεία) αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η τιμή πώλησής του.