H προσωπική Mustang του Henry Ford II μπορεί να δείχνει απλή, αλλά δεν είναι (video)


Η πρωτότυπη Mustang του Henry Ford II κατάφερε να επιβιώσει, στα 60 χρόνια ζωής της, και βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, αναδεικνύοντας τα εντυπωσιακά της γνωρίσματα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: HAGERTY
  • 28/12/2022

Αυτή η πρωτότυπη Mustang του 1963 μπορεί να μη φαίνεται ιδιαίτερα σημαντική, όμως συχνά, τα φαινόμενα... απατούν. Το συγκεκριμένο όχημα ανήκε κάποτε στον Henry Ford II, και αυτό, από μόνο του είναι ένα στοιχείο που του προσδίδει πολλά «κιλά» ιστορίας.

Βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση, και φέρει αρκετές καινοτομίες όσον αφορά τον σχεδιασμό και τα μέρη του. Ο Tom Cotter του Hagerty επισκέφτηκε τον τωρινό ιδιοκτήτη του μοντέλου, Art Cairo, στο Ντιτρόιτ, προκειμένου να διαπιστώσει την κατάσταση του οχήματος, και το πόσο αυτό διαφέρει από άλλες Mustang

Οι διαφορές σχεδόν δε φαίνονται με γυμνό μάτι, όμως είναι εμφανείς αν κοιτάξει κανείς τη Mustang από κοντά. Οι ραφές των πορτών φέρουν τις μεγαλύτερες διαφορές: Στις Mustang παραγωγής, τα κομμάτια που απαρτίζουν τις θύρες του αυτοκινήτου έχουν συγκολληθεί, ενώ σε αυτό το πρωτότυπο, είναι διαμορφωμένα ως ένα μοναδικό κομμάτι.

Άλλα στοιχεία όπως τα χερούλια χρωμίου, η οροφή από βινύλιο, τα δερμάτινα καθίσματα, αλλά και το μονωμένο κάλυμμα κινητήρα, δεν έγιναν ποτέ διαθέσιμα για τα οχήματα παραγωγής.

Όταν ο Henry Ford II ολοκλήρωσε το ταξίδι του με την πρώτη του Mustang, παρέδωσε τα κλειδιά της στον σωφέρ του, ο οποίος την κράτησε μέχρι το 1970, όποτε και την πούλησε σε έναν φίλο του. Ο Cairo αγόρασε το ιστορικό αυτό όχημα από τον συγκεκριμένο άνθρωπο το 1975, και ξεκίνησε την επαναφορά του στη «ζωή», κάνοντας διάφορες επισκευές και αναβαθμίσεις.

Όποιος και να έχει στην κατοχή του την Mustang του Ford II, πρόκειται για ένα υπερ- συλλεκτικό όχημα, αφού κάποτε ανήκε στον άνρθωπο που διετέλεσε CEO της Ford από το 1945 μέχρι το 1960.

Δείτε τον ιδιοκτήτη του πρωτοτύπου να μιλά για το μοναδικό όχημα: