Η πρώτη Aston Martin DB12 πωλήθηκε σε δημοπρασία και το ποσό... ζαλίζει


Η πρώτη Aston Martin DB12 βγήκε στο σφυρί για καλό σκοπό, με τον νέο κάτοχο να βάζει βαθιά το χέρι στην τσέπη. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: Aston Martin
  • 29/5/2023

Η Aston Martin DB12 είναι η νεότερη προσθήκη στην γκάμα των Βρετανών. Πρόκειται για το πρώτο super tourer της αυτοκινητοβιομηχανίας, κι η αλήθεια είναι ότι είναι ακόμα πιο ριζοσπαστική απ' ό,τι ακούγεται. Ο πρώτος αγοραστής πήρε στα χέρια του τη δική του DB12, μετά από τη δημοπρασία που έγινε στο Gala Cannes.

Το νέο μοντέλο της Aston Martin κατάφερε να πιάσει το 1,5 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να πηγαίνουν στην έρευνα για την καταπολέμηση του AIDS και τον Lawrence Stroll να αναφέρει: «Το εκπληκτικό ποσό που συγκεντρώθηκε μέσω αυτής της δημοπρασίας υποδεικνύει τον ενθουσιασμό του κόσμου για τη νέα DB12 για τα μοναδικά, υπερπολυτελή και υψηλών προδιαγραφών χαρακτηριστικών του μοντέλου που το ανυψώνουν πάνω από την τρέχουσα κατηγορία GT.»

Ο «νικητής» της δημοπρασίας θα παραλάβει μία ειδική έκδοση της DB12, oνόματι Launch Edition, η οποία ντύνει το αμάξωμα του μοντέλου σε χρωματισμό Iridiscent Emerald, ενώ προσφέρει σε αυτό και «ειδικές πινελιές από το τμήμα Q by Aston Martin όπως αναφέρεται. Πρόκειται για μία εορταστική έκδοση για τα 110 χρόνια της εταιρείας, συμπεριλαμβάνοντας μοναδικά σήματα και ραφές, όπως και πατάκια.

Εκτός αυτού, η πρώτη DB12 που θα προστεθεί στη συλλογή του τυχερού αγοραστή θα φέρει τις υπογραφές των δύο οδηγών Formula 1 της Aston Martin, Fernando Alonso και Lance Stroll, στο κάλυμμα του κινητήρα.

Μιλώντας για τη μονάδα ισχύος, το νέο δημιούργημα της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας κρύβει στην «καρδιά» του έναν twin turbo κινητήρα V8 χωρητικότητας 4,0 L, που προέρχεται από την Mercedes και παράγει 680 PS και 800 Nm ροπής. Το super tourer της AM κάνει τα 0-100 km/h σε 3,6 sec, με την τελική του ταχύτητα να ανέρχεται στα 325 km/h.