H πρώτη Bugatti Centodieci των 8 εκατ. ευρώ παραδίδεται στον νέο της κάτοχο (video)


Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για την Bugatti αφού με τη συλλεκτική Centodieci γιορτάζει τη συμπλήρωση 110 χρόνων από την ίδρυσή της.

  • 16/6/2022

Μετά από 50.000 km δοκιμών και αμέτρητες ώρες εργασίας για την εξέλιξή της η πρώτη -από τις 10 συνολικά μονάδες που θα κατασκευαστούν- Bugatti Centodieci φτάνει στα χέρια του τυχερού ιδιοκτήτη της.

Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τη φίρμα αφού με το συγκεκριμένο μοντέλο διάλεξε να γιορτάσει τη συμπλήρωση 110 ετών από την ίδρυσή της (Centodieci σημαίνει 110 στα ιταλικά). Η κατασκευή της έγινε πάνω στη Bugatti Chiron ενώ πολλά στοιχεία της εμπνεύστηκαν από την εμβληματική EB110 με τον V12 κινητήρα των 3,5 lt και των 4 turbo.

To χρώμα με το οποίο συνέδεσε το όνομά της η EB110 ήταν το ανοιχτό μπλε με τις ασημί ζάντες και αυτός ο συνδυασμός επιλέχθηκε και για την πρώτη Centodieci. Στο εσωτερικό της βρίσκεται ένας W16 των 8,0 lt που αποδίδει 1.578 PS και της επιτρέπει να επιταχύνει το 0-100 km/h σε 2,4 sec., το 0-200 km/h σε 6,1 sec. ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 380 km/h.

«Είμαστε πολύ περήφανοι που ολοκληρώσαμε και παραδώσαμε την πρώτη Centodieci η οποία βασίστηκε και σχεδιάστηκε πάνω στην παράδοση που έχτισε ο Ettore Bugatti. Μετά από δύο χρόνια αδιάκοπης εξέλιξης μπορέσαμε να δώσουμε στην Centodieci τα στάνταρ που αναμένουν οι πελάτες μας από όλα τα μοντέλα της Bugatti» ήταν το σχόλιο του προέδρου της εταιρείας Christophe Piochon.

Δείτε το videο από την παράδοση της πρώτης Centodieci...