H πρώτη εικόνα από το νέο supercar της Alfa Romeo - Αποκαλύφθηκε και η ονομασία του (photos)


Μπορεί η Alfa Romeo να... τηρεί σιγή ιχθύος για το νέο supercar που ετοιμάζει, ωστόσο ο οίκος Zagato που συμμετέχει στο project δεν κρατήθηκε και μας έδωσε το πρώτο teaser της πρότασης. 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: ALFA ROMEO, ZAGATO
  • 7/12/2022

Εδώ και καιρό είναι γνωστό πως η Alfa Romeo έχει σηκώσει τα μανίκια και εργάζεται πυρετωδώς για ένα νέο supercar, με τη Stellantis πάντως να τηρεί σιγή ιχθύος επί του θέματος. Προς ώρας, έχουμε την πρώτη εικόνα από την κουπέ έκδοση της Giulia, που θα έρθει σε συνεργασία με τον θρυλικό σχεδιαστικό ιταλικό οίκο Zagato. Στη κεντρική φωτογραφία βλέπετε τη TZ3 Stradale Zagato με τον V8 των 610 PS.

Η Zagato αποφάσισε να σπάσει τη μυστικοπάθεια εκ μέρους της Alfa Romeo και ανέβασε με story στο Instagram την πρώτη teaser φωτογραφία. Η αλήθεια είναι ότι δεν είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική αφού το μόνο που θα δείχνει είναι τα πίσω φωτιστικά σώματα που ξεχωρίζουν μέσα σε ένα σκοτεινό background. 

Από εκεί και πέρα γνωστό έγινε και το όνομα που θα είναι «Giulia SWB Zagato» και μέσα από αυτό προκύπτει ότι η πρόταση θα βασίζεται στη Giulia και θα έχει κοντό μεταξόνιο (Short Wheelbase), βάζοντας στο τραπέζι το σενάριο να αφαιρεθούν οι πίσω πόρτες και να έχουμε ένα coupe αμάξωμα.  

Σε ό,τι αφορά το κινητήριο σύνολο δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πολλές διαθέσιμες πληροφορίες. Θυμίζουμε ότι ηισχυρότερη Giulia είναι η GTA/GTAm, που διαθέτει τον V6 twin-turbo των 2,9 lt, κι αποδίδει 547 PS και 600 Nm ροπής. Ωστόσο δεν θα πέσουμε από τα σύννεφα αν αυτό το σύνολο δεχθεί μια σειρά από παρεμβάσεις για να βελτιώσει ακόμα περισσότερο τη δύναμή του. 

Τέλος, η Giulia SWB Zagato αναμένεται εντός του 2023, με τις επίσημες ανακοινώσεις να υπολογίζονται προς τον Μάρτιο του νέου έτους.