H πρώτη επίσημη φωτογραφία του νέου VW Tiguan


Μέχρι τώρα είχαμε δει διάφορες ηλεκτρονικά επεξεργασμένες εικόνες και spy φωτογραφίες. Τώρα έρχεται η γερμανική εταιρία να μας δώσει το πρώτο επίσημο στοιχείο από το νέο Tiguan.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 17/4/2020

Το οποίο ουσιαστικά είναι μια βαρέως φρεσκαρισμένη εκδοχή του τωρινού μοντέλου, όπως δείχνει και η σχετική φωτογραφια. Από την οποία μπορούμε να διακρίνουμε τη νέα μάσκα που πλαισιώνεται από τα εξίσου επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα δημιουργώντας σαφώς μια πιο μοντέρνα άποψη που συντρέχει με εκείνη του νέου Golf. Εξωτερικά οι αλλαγές και στο πίσω μέρος αναμένεται να κυμαίνονται στο ίδιο επίπεδο με αλλαγμένα φώτα και νέους προφυλακτήρες.

Μεγάλη θα είναι η αλλαγή στο εσωτερικό όπου θα υπάρχει το νέο σύστημα πολυμέσων με διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας και updates των εφαρμογών «over-the-air». Επίσης θα υπάρχουν αναβαθμίσεις στα σημεία και στα πλαστικά, ενώ μαζί με το νέο infotainment ο ψηφιακός πίνακας οργάνων θα έχει νέες θεματικές ενότητες.

Εκτός απροόπτου το νέο Tiguan θα συνεχίσει να προσφέρεται με τον 1.500άρη TSI αλλά ίσως να καταργηθεί ο μικρότερος ντίζελ και να υπάρχουν μόνο δίλιτρες εκδόσεις. Από εκεί και πέρα θα δοθεί μεγάλη έμφαση στο πολύ δημοφιλές πακέτο R-Design και φυσικά στην top έκδοση R  των 300 PS που θα έχει βελτιώσεις στην ανάρτηση και στα σημεία.

Η μεγάλη είδηση στο Tiguan αφορά στην προσθήκη μιας plug-in υβριδικής διάταξης με τα λογότυπα GTE. Αυτή θα συνδυάζει έναν 1.4 TSI των 150 PS με έναν ηλεκτροκινητήρα ενσωματωμένο στην μετάδοση. Η συνδυασμένη ισχύς φτάνει τους 245 PS και η ροπή τα 400 Nm. Εννοείται πως θα υπάρχει και δυνατότητα κίνησης με μηδενική εκπομπή ρύπων με την μπαταρία των 13 kWh να διασφαλίζει μια μέγιστη απόστασης ηλεκτροκίνησης για έως περίπου 60 km.