Η πρώτη Ferrari Testa Rossa J βρήκε το νέο της... σπίτι (photos)


Η Ferrari Testa Rossa J, αντίγραφο του κλασικού μοντέλου διά χειρός Little Car, ξεκινά το ταξίδι της προς τους 299 ιδιοκτήτες της.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: LITTLE CAR
  • 16/11/2022

Η εταιρεία The Little Car Company είναι μία βρετανική αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία, σε συνεργασία με εμβληματικές μάρκες όπως η Ferrari, η Bugatti και η Aston Martin, δημιουργεί concept cars βασισμένα σε μοντέλα που έχουν αφήσει εποχή, όμως σε... μικρό μέγεθος.

Πρόκειται για οχήματα σε κλίμακα 75%, τα οποία πωλούνται στην ιστοσελίδα της εταιρείας, και αποτελούν πολύ ιδιαίτερα αποκτήματα για τους επίδοξους συλλέκτες. Αυτή τη φορά, η Little Car «ψάχνει» σπίτι για τις 299 Ferrari Testa Rossa J που κατασκεύασε. Το μοντέλο είναι η ηλεκτρική έκδοση του εμβληματικού μοντέλου που κατέκτησε τη νίκη στις 24 ώρες του Le Mans το 1958.

Το τμήμα Classiche της Ferrari προμήθευσε την εταιρεία με τα αυθεντικά σχέδια της αρχικής Testa Rossa, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ακρίβεια στον επανασχεδιασμό και η διατήρηση της φιλοσοφίας πίσω από το ιστορικό μοντέλο.

Οι πρώτοι ιδιοκτήτες έχουν ήδη αρχίσει να παίρνουν στα χέρια τους τις παραγγελίες τους, με τον Ολλανδό συλλέκτη, κ. Grouwels να δέχεται δύο από τις πιο ιδιαίτερες μονάδες που έχει κατασκευάσει μέχρι στιγμής η εταιρεία. Οι δύο Ferrari Testa Rossa J του Grouwels αποτελούν δύο οχήματα με μοναδικό σχεδιασμό και διαφορετική εμφάνιση.

Η πρώτη, βρίσκεται στην αρχική της, «γυμνή», μορφή, καθώς δε φέρει ίχνος βαφής, με το αμάξωμά της από αλουμίνιο να είναι πλήρως εκτεθειμένο, επιδεικνύοντας την εξαιρετική αεροδυναμική του κατασκευή.

Φυσικά, η δεύτερη Testa Rossa J είναι εμπνευσμένη από την ιστορία της Ferrari στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπως θα περίμενε κανείς. Βαμμένη σε χρωματισμό Rosso Mugello, το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί στην 125 F1 το 1950, αλλά και προσφάτως στο GP Τοσκάνης 2020, όπου η Ferrari γιόρτασε το 1000ό της Grand Prix στη Formula 1, με ρίγες σε χρώμα Giallo Modena, το στυλ της αδιαμφισβήτητα θυμίζει κάτι από Formula 1. Για το εσωτερικό, έχει προτιμηθεί δέρμα χρώματος Cioccolato Frau, ενώ ακόμα και οι τροχοί Borrani, που διάλεξε ο ίδιος ο Grouwels, μας «ταξιδεύουν» στο ένδοξο παρελθόν του αυθεντικού μοντέλου.

Εντυπωσιασμένος και ενθουσιασμένος για τη νέα προσθήκη που έκανε ο Grouwels στη συλλογή του, είπε: «Τα αυτοκίνητα προσφέρουν εξαιρετική αίσθηση και αποτελούν υπέροχες προσθήκες στη συλλογή μου. Αυτά τα liveries με προσέλκυσαν από την πρώτη στιγμή, και τα δύο φαίνονται εκπληκτικά. Το να έχει κανείς στην κατοχή του ένα μοντέλο που είναι αναγνωρισμένο από τη Ferrari, σαν κι αυτό, είναι 'must' για κάθε συλλογή.»

Αντίστοιχα, ο Ben Hedley, CEO της The Little Car Company, είπε: «Η έναρξη των παραδόσεων της Ferrari Testa Rossa J είναι ορόσημο για την The Little Car Company, και χαιρόμαστε να βλέπουμε πελάτες, όπωςτον κ. Grouwels, να απολαμβάνουν τα οχήματά τους, όπως είχαμε οραματιστεί. Για τους πελάτες μας, στοχεύουμε να κάνουμε τη διαδικασία της τροποποίησης όσο πιο συναρπαστική γίνεται, δίνοντάς τους την ελευθερία να εξερευνήσουν τις επιλογές που έχουν στα χέρια τους. Όσο για τη δουλειά μας στην The Little Car Company, είμαστε περήφανοι που δίνουμε σημασία στη λεπτομέρεια και συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας, για να τους προσφέρουμε μία εξατομικευμένη εμπειρία που έχει αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αυτοκινήτου που είναι πραγματικά ξεχωριστό, φτιαγμένο στα μέτρα τους.»