Η πρώτη ηλεκτρική Ferrari θα μπορεί να περιστρέφεται γύρω από τον άξονά της!


Η Ferrari EV θα έχει κατά πάσα πιθανότητα συνολικά 4 ηλεκτροκινητήρες -έναν σε κάθε τροχό, συνδυασμός που πέρα από όλα τα άλλα εγγυάται τα πολλά άλογα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 29/1/2020

Το ότι η Ferrari θα παρουσιάσει στο μέλλον ηλεκτρικό μοντέλο είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο. Χρονικά η πρεμιέρα της Ferrari EV προσδιορίζεται για το 2025 και κατά πάσα πιθανότητα θα αποτελέσει και τη διάδοχο της τρέχουσας ναυαρχίδας της μάρκας, της εντυπωσιακής από όλες τις απόψεις και από όλες τις γωνίες 812 Superfast.

Για την ηλεκτρική Ferrari η βάση θα είναι εκτός απροόπτου η τεχνολογία που χρησιμοποιείται ήδη στην SF90, η οποία πέρα από το V8 της διαθέτει συνολικά και τρεις ηλεκτροκινητήρες. Η EV, σύμφωνα με τα σκίτσα των πατεντών που κατατέθηκαν, θα είναι ένα κλασικό διθέσιο Gran Turismo με θέσεις για δύο ή το πολύ για 2 2, με τις πίσω να είναι κατάλληλες αποκλειστικά και μόνο για παιδιά και αν…

Πάλι από τα σκίτσα διαφαίνεται πως θα υπάρχουν συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό, οι οποίοι κατά πάσα πιθανότητα θα μπορούν να ελεγχθούν ανεξάρτητα ο ένας από τον άλλον. Αυτό σημαίνει πως η ηλεκτρική Ferrari θα μπορούσε ενίοτε να περιστρέφεται και γύρω από τον άξονά της.

Οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες παράλληλα εξασφαλίζουν και πολύ μεγάλες συνδυαστικές αποδόσεις, ενώ τα θέμα που μέχρι τότε φιλοδοξεί να λύσει η ιταλική εταιρεία είναι αυτό της αυτονομίας. Κι αυτό γιατί οι υψηλές επιδόσεις και η εκμετάλλευσή τους από τον οδηγό τη ρίχνουν στα τάρταρα.