Η πρώτη μοτοσικλέτα της Aston Martin πάτησε πίστα (Video)


H πρώτη μοτοσικλέτα στην ιστορία της Aston Martin πάτησε πίστα στο πλαίσιο των δοκιμών εξέλιξης που θα την οδηγήσουν στη γραμμή παραγωγής.

  • 24/6/2020

Μια ανάσα από τη γραμμή παραγωγής απέχει η πρώτη μοτοσικλέτα στην ιστορία της Aston Martin. Πρόκειται για την AMB 01, η οποία έχει περάσει στο τελικό στάδιο εξέλιξη που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και τη δοκιμασία των καυτών γύρων σε μια αγωνιστική πίστα.

Η AMB 01 εξελίχθηκε σε συνεργασία με την Brough Superior και αποτελεί μια περιορισμένης παραγωγής μοτοσικλέτα το κόστος της οποίας θα ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Για την κίνησή της έχει επιστρατευτεί ένας δικύλινδρος κινητήρας διάταξης V, o οποίος με τη συμβολή ενός υπερσυμπιεστή θα αποδίδει 180 ίππους.

Η AMB 001 θα κατασκευάζεται στην Τουλούζη της Γαλλίας, ενώ σύμφωνα με τα αρχικά πλάνα της Aston Martin, η παραγωγής της δεν πρόκειται να ξεπεράσει τα 100 αντίτυπα.

Τα πρώτα από αυτά αναμένεται να παραδοθούν στα τέλη της χρονιάς μιας και απομένουν οι λεπτομέρειες ώστε η ανθρακονημάτινη μοτοσικλέτα της Aston Martin να πάρει το πράσινο φως για τη γραμμή παραγωγής.