Η πρώτη Mustang Shelby GT500 πωλήθηκε για 1,1 εκατ. δολάρια!


Η υπ' αριθμόν 001 Ford Mustang Shelby GT500 βγήκε σε δημοπρασία και συγκέντρωσε ένα υπέρογκο ποσό για καλό σκοπό.
 

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΙΤΑΡΗΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 19/1/2019

Αν και μένουν αρκετοί μήνες για να ξεκινήσει η κανονική της παραγωγή, η πρώτη Mustang Shelby GT500 πωλήθηκε ήδη, συγκεντρώνοντας σε μία δημοπρασία το ποσό των 1,1 εκατομμυρίων δολαρίων. Νούμερο εξωπραγματικό και πολύ πιο πάνω από αυτό του μοντέλου παραγωγής (για το οποίο θα πρέπει να αφαιρεθεί πάνω-κάτω ένα μηδενικό από το τέλος), όμως όλα έγιναν για καλό σκοπό

Το ποσό που συγκεντρώθηκε θα δοθεί στον παγκόσμιο οργανισμό καταπολέμησης του Διαβήτη Τύπου 1. Η Ford αποτελεί έναν από τους σταθερούς δότες αυτού του οργανισμού και της προσπάθειας να βρεθεί ο τρόπος για την καταπολέμησή του.

Ο νικητής της δημοπρασίας ήταν ο Craig Jackson, πρόεδρος της Barret-Jackson, της πιο γνωστής εταιρίας δημοπρασιών στην Αμερική, στις εγκατστάσεις της οποίας μάλιστα έγινε και η δημοπρασία. Ο ιδιοκτήτης αυτής της ξεχωριστής Mustang θα έχει την δυνατότητα να επιλέξει το χρώμα αλλά και το set up του αυτοκινήτου, όταν θα ξεκινήσει η παραγωγή του, στις αρχές του φθινοπώρου.

Στην δημοπρασία παρευρίσκονταν ο Endsel B. Ford o δεύτερος και ο Aaron Shelby, εγγονός του θρυλικού Caroll Shelby. Η πιο δυνατή Mustang που κατασκευάστηκε ποτέ θα έχει ισχύ πάνω από 700 άλογα και τρομερές επιδόσεις. Όσο για την Ford θα συνεχίσει να ενισχύει τον συγκεκριμένο οργανισμό, με πάνω από 3,5 εκατομμύρια δολάρια για φέτος και πάνω από 70 εκατομμύρια δολάρια στα χρόνια που έχουν συνεργασία.