H πρώτη νέα Shelby GT500 αξίζει πάνω από 1,1 εκ. δολάρια!


Η συγκεκριμένα πρώτη Shelby GT500 αποτίει φόρο τιμής στην απίστευτη “Green Hornet” του 1968.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 27/12/2019

Πριν από κάτι λιγότερο από ένα χρόνο αυτή η πρώτη Mustang Shelby GT500 νέας κοπής είχε δημοπρατηθεί από τον οίκο Barrett-Jackson στην Αριζόνα με τιμή που έφτασε τα 1,1 εκατομμύρια δολάρια. Η δημοπράτηση ήταν για καλό σκοπό αφού όλα τα έσοδα ενίσχυσαν το ταμείο του ιδρύματος Juvenile Diabetes Research Foundation στην καταπολέμηση του διαβήτη.

Αξιοσημείωτο ήταν πως ο άνθρωπος που κατέβαλλε αυτό το ποσό για να αγοράσει την Shelby GT500 ήταν ο Craig Jackson, o άνθρωπος στον οποίο ανήκει η Barrett-Jackson. Ο οποίος είχε την επιλογή του χρώματος, του έντονου πράσινου που βλέπετε και που είναι πανομοιότυπο με εκείνο μιας Shelby EXP500 του 1968. H τελευταία έχει το προσωνύμιο “Green Hornet” και πραγματικά μοιάζει με ένα αριστούργημα πάνω σε τέσσερις τροχούς.

Η είδηση είναι πως η συγκεκριμένη πρώτη GT500 βγήκε από την γραμμή παραγωγής της Ford και παραδόθηκε στον κάτοχό της για να κάνει ντεμπούτο σε δημοπρασία που θα γίνει μέσα στον ερχόμενο Ιανουάριο. Σύμφωνα με την Ford η νέα Mustang Shelby GT500 αποδίδει 770 ίππους με την μέγιστη ισχύ να φτάνει έως και τα 820 άλογα.