H PSA εκδήλωσε ενδιαφέρον για την Jaguar Land Rover


Μετά την FCA (Fiat Chrysler Automobiles) η PSA ενδιαφέρεται για κάποιας μορφής συνεργασία με την JLR (Jaguar Land Rover).

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 9/4/2019

Ο επικεφαλής του γαλλικού ομίλου της PSA (Peugeot, Citroen, DS, Opel) Carlos Tavares, έδωσε μια συνέντευξη στην ινδική έκδοση -σημειώστε το ινδική, παίζει κάποιο ρόλο- βρετανικού περιοδικού. Στη συνέντευξή του αυτή ανέφερε πως μια εξαγορά ή μια συνεργασία με την Jaguar Land Rover θα τον ενδιέφερε πολύ, πως η προσθήκη μια μάρκας πολυτελείας θα ήταν μια πολύ καλή εξέλιξη για την PSA, πως εξετάζονται όλα τα ενδεχόμενα, ενώ πρόσθεσε πως μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει συζητήσεις με τον όμιλο της Tata.

O ινδικός όμιλος της Tata είναι ο ιδιοκτήτης της Jaguar Land Rover, η οποία μπορεί μεν να διαθέτει ενδιαφέροντα καινούργια μοντέλα, με πιο σημαντικό το Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2019 Jaguar i-Pace αλλά και τη νέα γενιά του Evoque, αλλά έχει περιέλθει σε δύσκολη οικονομική θέση. Κυρίως λόγω της μείωσης κατά σχεδόν 50% των πωλήσεών της στην Κίνα.

O Tavares είπε πως όπως και για την Opel έτσι και για την JLR είναι εφικτή η άμεση επιστροφή στα κέρδη, ενώ ανέφερε πως δεν θα υπάρχει θέμα με την θέση της επίσης πολυτελούς DS Automobiles καθώς η PSA θα είναι σε θέση να ξεκαθαρίσει του ρόλους. Από την άλλη πλευρά ο ινδικός όμιλος είπε μέσω εκπροσώπου του πως η Jaguar Land Rover δεν πωλείται και πως δεν ισχύει η φημολογία πως θέλει να παραχωρήσει τις μετοχές της.