Η PSA Peugeot Citroen ευρωπαϊκός ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων το 2011


Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των τελευταίας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, η PSA Peugeot Citroen είναι ο Ευρωπαϊκός ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μερίδιο σχεδόν 30%.

  • 19/1/2012

Έναν χρόνο μετά την κυκλοφορία των τελευταίας γενιάς ηλεκτρικών αυτοκινήτων πόλης, η PSA Peugeot Citroen είναι ο Ευρωπαϊκός ηγέτης στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων, με μερίδιο σχεδόν 30%.

Η PSA Peugeot Citroen ήταν η πρώτη αυτοκινητοβιομηχανία που παρουσίασε ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ευρώπη στα τέλη του 2010, με το Peugeot iOn και το Citroen C-ZERO. Η γκάμα ηλεκτρικών αυτοκινήτων του Ομίλου περιλαμβάνει και δύο επαγγελματικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το Peugeot Partner Origin και το Citroen Berlingo First, που επίσης κυκλοφόρησαν στην αγορά το 2010. Από το λανσάρισμα της σειράς των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η PSA Peugeot Citroen έχει παραδώσει σχεδόν 4.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα και πραγματοποιήσει περισσότερες από 6.000 παραγγελίες.

Οι περισσότερες αρχικές πωλήσεις έγιναν σε πελάτες B2B, με μεγάλους λογαριασμούς, πολυεθνικές εταιρίες, εθνικές και τοπικές δημόσιες αρχές που αναλογούν σε 90% των πωλήσεων. Ο Όμιλος έχει συνεργαστεί σε διάφορα προγράμματα μετακίνησης με εταιρείες που περιλαμβάνουν την General Electric, Deutsche Bahn, SNCF, Kone, Airbus, EDF, GDF Suez, Allianz, Europcar και ChoosEV.

Με ισχυρή πίστη στο δυναμικό της ηλεκτρικής μετακίνησης, η PSA Peugeot Citroen σκοπεύει να επεκτείνει την πελατειακή της βάση σε μικρές και μεσαίες εταιρείες, καθώς και σε πελάτες που έλκονται από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το μέλλον των ηλεκτρικών αυτοκινήτων περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη λύσεων όπως το πρόγραμμα προσωποποιημένης προσφοράς μετακίνησης «Mu by Peugeot» και την υπηρεσία ενοικίασης της Citroen «Call Car», που βασίζονται σε ένα νέο όραμα για τη μετακίνηση.

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο είναι ένας βασικός πυλώνας της στρατηγικής δέσμευσης του Ομίλου για την διαχείριση των περιβαλλοντικών θεμάτων που αντιμετωπίζουν οι κατασκευαστές αυτοκινήτων, οι κοινωνίες, οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες κάτοχοι αυτοκινήτων.

Ο Όμιλος έχει παρουσιάσει πολλές τεχνολογικές λύσεις που προσαρμόζονται στις καταναλωτικές ανάγκες και έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν καινοτομίες στον τομέα της κατανάλωσης καυσίμου και των εκπομπών CO2.

«Η εξέλιξη των τεχνολογιών Stop & Start, υβριδικών diesel και οχημάτων μηδενικών ρύπων, πρέπει να βοηθήσει την PSA Peugeot Citroen να αυξήσει την ηγετική της θέση στην ευρωπαϊκή κατηγορία των αυτοκινήτων χαμηλών ρύπων και να επεκτείνει την τεχνογνωσία της σε άλλες αγορές», είπε ο Frederic Saint-Geours, Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της PSA Peugeot Citroen.