H PSA θα λανσάρει μέχρι και ηλεκτρικά επαγγελματικά


Ο γαλλικός όμιλος επιβεβαίωσε την παραγωγή ηλεκτρικών εκδόσεων των Expert, Jumpy και Vivaro.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 18/10/2019

Κάτω από την πρέσα για την μείωση των εκπομπών του μέσου όρου του διοξειδίου του άνθρακα ο όμιλος PSA θα λανσάρει από το 2021 και μετά τις ηλεκτρικές εκδόσεις των Citroen Jumpy, Peugeot Expert και Opel Vivaro.

Αυτές οι εκδόσεις δεν θα έχουν μόνο κοινό πλαίσιο αλλά και σύστημα πρόωσης που θα συνδυάζεται με δύο εκδόσεις μπαταριών. Η μικρότερη θα έχει χωρητικότητα 50 kWh και θα προσφέρει αυτονομία περίπου 200 km ενώ η μεγαλύτερη των 75 kWh θα μπορεί να διανύσει έως 300 km δίχως να εκπέμπει ρύπους.

Όλες οι ηλεκτρικές εκδόσεις των βαν θα κατασκευάζονται στο εργοστάσιο Hordain στα νότια της Γαλλίας, ενώ το ηλεκτρικό σύστημα και τα σχετικά μέρη θα προέρχονται από το εργοστάσιο του ομίλου στο Tremery. Στα πλάνα της PSA και σε βάθος τριετίας είναι ο πλήρης εξηλεκτρισμός των ελαφριών επαγγελματικών και να ευθυγραμμιστούν με τα επιβατικά σε ότι αφορά στους ρύπους.

Επίσης, σε συνεργασία με την PSA, η Toyota θα λανσάρει το 2020-21 τις ηλεκτρικές εκδόσεις Proace και Proace City. Από το 2016, το Toyota Proace κατασκευάζεται σε συνεργασία και με κοινά μέρη με τα Citroën Jumpy και Peugeot Expert στο εργοστάσιο της PSA στο Valenciennes της Γαλλίας. Το Opel Zafira Life για την ώρα κατασκευάζεται στο Luton της Αγγλίας.