H Renault ανακοίνωσε τα Kangoo Z.E. & Master Z.E.


Πρόκειται για τα γνωστά ελαφριά επαγγελματικά της γαλλικής εταιρίας που για την περίσταση κινούνται με υδρογόνο.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 22/10/2019

Μπορεί το momentum να ανήκει στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα με μπαταρίες αλλά σε βάθος χρόνου πολλοί πιστεύουν πως την λύση θα την δώσει ένας άλλος τύπος ηλεκτροκίνησης. Αυτός με κυψέλες καυσίμου που χρησιμοποιούν υδρογόνο σε μια χημική διεργασία για να παραχθεί ηλεκτρική ενέργεια και υδρατμοί.

Και όπως φαίνεται οι κατασκευαστές δεν ξεχνούν τα αυτοκίνητα τύπου fuel-cell. Όπως για παράδειγμα η Renault η οποία πρόσφατα ανακοίνωσε την διάθεση του Kangoo Z.E. Hydrogen στην Γαλλία με τιμή προ φόρων στα 48.300 ευρώ. Το συγκεκριμένο μοντέλο έχει αυτονομία 370 km και διαθέσιμο χώρο φόρτωσης στα 3,9 cc.

Το μεγαλύτερο Master Z.E. Hydrogen θα προσφέρεται τόσο ως βαν όσο και με καρότσα με τον χώρο φόρτωσης να βρίσκεται από 10,8 έως 20 cc. Κάτω από το αμάξωμα υπάρχουν δύο δεξαμενές υδρογόνου που προσφέρουν ηλεκτροκίνηση για 350 km με χρόνο ανεφοδιασμού 5-10 min.

"Αυτά τα οχήματα παρέχουν στους επαγγελματίες την αυτονομία που χρειάζονται για τις μετακινήσεις τους σε μεγάλες αποστάσεις, καθώς και τους πολύ σύντομους χρόνους φόρτισης", δήλωσε ο ανώτερος αντιπρόεδρος Denis Le Vot. "Και τα πλεονεκτήματα δεν σταματούν εδώ, αφού τα Renault Master Z.E. Hydrogen και Renault Kangoo Z.E. Hydrogen λειτουργούν με ενέργεια χωρίς άνθρακα που σέβεται το περιβάλλον, προσφέροντας παράλληλα την άνεση της ηλεκτρικής οδήγησης".