H Renault διατηρεί στο πόστο του τον Carlos Ghosn


H γαλλική εταιρία ανακοίνωσε επίσημα πως στην μέχρι τώρα έρευνα που έχει διεξάγει δεν έχουν παρατηρηθεί οικονομικές παρατυπίες και καταχρήσεις.

  • 14/12/2018

Εσωτερική έρευνα που πραγματοποίησε η Renault έδειξε ότι η αποζημίωση του CEO του Carlos Ghosn στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία ήταν νόμιμη και πως το διοικητικό συμβούλιο δεν είχε κανένα λόγο ώστε να τον απομακρύνει από το τιμόνι της εταιρίας και παρά τις κατηγορίες που του αποδίδονται από τις ιαπωνικές αρχές για οικονομικά εγκλήματα.

Μια προκαταρκτική έρευνα για τα έτη 2015-2018 κατέληξε πως η αμοιβή του υπό κράτηση Ghosn είναι σύμφωνη με τις νομοθετικές και βιομηχανικές συστάσεις της Γαλλίας, ανέφερε χτες επίσημα η Renault. Κατόπιν τούτου οι μετοχές της Renault αυξήθηκαν κατά 3,9%.

Με αυτή την έρευνα και ανακοίνωσε η Renault τοποθετείται απέναντι στην σύλληψη του Ghosn που έγινε στις 19 Νοεμβρίου στο Τόκιο σχετικά με την κατάχρηση οικονομικών και περιουσιακών στοιχείων της συνεργάτισσας Nissan καθώς και παρατυπίες στο χρηματιστήριο της Ιαπωνίας. Έτσι μπαίνουν για την ώρα τα πράγματα στην θέση τους με τον Ghosn να παραμένει στην Renault όταν έχει απομακρυνθεί από την θέση του CEO και του προέδρου στις Nissan και Mitsubishi Motors.

Η Renault επισημαίνει πως το διοικητικό της συμβούλιο δεν έχει πληροφορίες για την τακτική και την υπεράσπιση του Ghosn. Μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο το Δ.Σ. της Renault έχει αναθέσει τα καθήκοντα προσωρινού αναπληρωτή CEO στον Thierry Bollore.