Η Renault ετοιμάζει ένα μικρό φθηνό ηλεκτρικό SUV για το 2020


Η Renault φαίνεται σύμφωνα με πληροφορίες να έχει προχωρήσει αρκετά στην εξέλιξη ενός αμιγώς ηλεκτρικού μικρού SUV το οποίο θέλει να παρουσιάσει πριν κλείσει η χρονιά.

  • 4/4/2020

Η Renault δείχνει να έχει πάρει πολύ σοβαρά την μετάβασή της στην ηλεκτρική εποχή, είτε με τα αμιγώς ηλεκτρικά της μοντέλα όπως το Zoe και το Twingο είτε με την μεγάλη γκάμα των υβριδικών της μοντέλων. 

Η ανάγκη για ένα μικρό ηλεκτρικό SUV και μάλιστα προσιτό σε τιμή, μπορεί να καλυφθεί από το City K-ZE το οποίο θα έρθει στην Ευρώπη με τα σήματα της Dacia.

Πάνω σ' αυτό και τη νέα πλατφόρμα CMF-EV θα μπορούσε να υπάρξει και ένα αυτοκίνητο της Renault, το οποίο  προς το παρόν μέσα στην εταιρία έχει τον κωδικό BCB και θα είναι λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από ένα ηλεκτρικό supermini, και λίγο μικρότερο από το υπάρχον Captur σε μήκος. 

Το νέο αυτό μοντέλο θα προσφέρεται σε διαφορετικές εκδοχές ισχύος και χωρητικότητας της μπαταρίας, με το μεγαλύτερο από αυτά να φθάνει και έως τα 550-600 χιλιόμετρα σε αυτονομία. 

Οι φήμες αυτές που κυκλοφόρησαν από γαλλικό περιοδικό είχαν ως ορίζοντα παρουσίασης την έκθεση στο Παρίσι, όμως η αναβολή της έκθεσης αλλά και η γενικότερη αναστάτωση που επικρατεί με την πανδημία του COVID 19 ίσως τελικά καθυστερήσει την παρουσίασή του και δεν γίνει μέσα στη χρονιά.

Η παραγωγή του θα γίνει στο εργοστάσιο της Renault στο Douai στην Βόρεια Γαλλία όπου κατασκευάζονται τα Espace, Scenic και Talisman, και αν όλα πάνε καλά θα βρίσκεται στις εκθέσεις την άνοιξη του 2021. Εκτός από αυτό το μικρό SUV η εταιρία θα παρουσιάσει και ένα μεγαλύτερο ηλεκτρικό SUV για το 2022, βασισμένο στην ίδια αρθρωτή ηλεκτρική πλατφόρμα και στο μέγεθος περίπου του Kadjar.