Η Renault κατηγορείται για παραποιημένες εκπομπές ρύπων


Η Renault βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες του γαλλικού δικαστηρίου για παραποίηση των εκπομπών ρύπων diesel μοντέλων Euro 5 και Euro 6B.

  • 10/6/2021

Η Renault βρίσκεται αντιμέτωπη με τις κατηγορίες του γαλλικού δικαστηρίου για παραποίηση των εκπομπών ρύπων diesel μοντέλων Euro 5 και Euro 6B.

Η δικαστική έρευνα του γαλλικού δικαστηρίου ξεκίνησε το 2017 μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου Dieselgate του Ομίλου VW. Υπενθυμίζεται ότι το 2015 η VW είχε παραδεχτεί πως είχε εγκαταστήσει στα οχήματά της λογισμικό τεχνητής απόκρυψης των εκπομπών ρύπων, το οποίο απέκρυπτε τις πραγματικές τιμές εκπομπών.

Η γαλλική εταιρεία αρνείται τις κατηγορίες, ενώ υποστηρίζει πως τα αυτοκίνητά της είναι απόλυτα συμμορφωμένα με την ισχύουσα ευρωπαϊκή νομοθεσία.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, έπειτα από την δικαστική έρευνα διαπιστώθηκε πως οι εκπομπές οξειδίου του αζώτου (NOx) των κινητήρων diesel της γαλλικής εταιρείας ήταν 10 φορές μεγαλύτερες από ό,τι προέβλεπε η νομοθεσία.

Η Renault αρνείται κάθε κατηγορία δηλώνοντας επίσημα πως δεν υπάρχει κανένα σχετικό λογισμικό στα αυτοκίνητά της. «Η Renault αρνείται πως διέπραξε οποιοδήποτε έγκλημα και επαναλαμβάνει πως τα οχήματά της δεν είναι εξοπλισμένα με κάποιο σύστημα που θα της επέτρεπαν να παραποιήσει τα τεστ ρύπων», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η μάρκα, προσθέτοντας πως «όλα τα οχήματά μας έχουν εγκριθεί σε πλήρη συμμόρφωση με τους ισχύοντες νόμους και κανονισμούς».