H Renault σταματά να πουλά επιβατικά στην Κίνα


Όπως ανακοινώθηκε, η Renault θα σταματήσει να διαθέτει τα επιβατικά μοντέλα της με θερμικό κινητήρα στην κινεζική αγορά εξαιτίας της μικρής ζήτησης γι’ αυτά.

  • 14/4/2020

Η Renault είχε εμπλακεί επιχειρηματικά στην Κίνα το 2016 και είχε αναπτύξει συνεργασία με την Dongfeng Motor, συστήνοντας τον Όμιλο Dongfeng Renault Automotive Company. Την προσπάθεια είχε στηρίξει ο κ. Carlos Ghosn, τότε επικεφαλής του Renault Alliance, και είχε θέσει ως στόχο να πουλά η γαλλική εταιρεία 800.000 επιβατικά μοντέλα της ετησίως στην κινεζική αγορά. Ωστόσο, αυτό δεν επιτεύχθηκε και οι υπεύθυνοι αποφάσισαν να σταματήσουν τη διάθεση των μοντέλων τους με θερμικό κινητήρα. Τα στοιχεία δείχνουν ότι πέρυσι η Renault πούλησε 179.571 επιβατικά οχήματά της στη χώρα, αριθμός που ήταν κατά 17% μειωμένος σε σχέση με τον αντίστοιχο του 2018.

Η γαλλική εταιρεία κατασκευάζει εκεί τα Koleos, Captur και Kadjar που προορίζονται για την εγχώρια αγορά, καθώς και κινητήρες. Όπως έγινε γνωστό, πλέον θα επικεντρωθεί στην κατασκευή και διάθεση στην Κίνα των επαγγελματικών και των αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων της. Η απόφαση αυτή είναι μέρος του νέου στρατηγικού επιχειρηματικού σχεδίου που θα ακολουθήσει ο Όμιλος Renault-Nissan-Mitsubishi το οποίο προβλέπει να μοιραστούν οι ανά τον κόσμο αγορές σε καθεμιά από τις αυτοκινητοβιομηχανίες που τον αποτελούν.

Στην κινεζική αγορά, η Nissan είναι δυνατή εμπορικά, με περισσότερες από 1,5 εκατομμύρια πωλήσεις πέρυσι. Τα στελέχη της Renault αναμένουν ότι ως το 2030 η εταιρεία θα έχει μερίδιο 25% στην αγορά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων στην αγορά της ασιατικής χώρας. 

Διαβάστε, επίσης: To νέο Renault Twingo Z.E. έχει υδρόψυκτη μπαταρία και αυτονομία έως 250 km!