H Renault συνεχίζει να ταλαιπωρείται στην μετά-Ghosn εποχή


Ο διευθύνων σύμβουλος της Renault, Thierry Bolloré, απομακρύνθηκε από τη θέση του μετά από ψηφοφορία από το διοικητικό συμβούλιο της μάρκας για να επιλέξει την αντικατάστασή του.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤΟ: ΑΡΧΕΙΟ
  • 11/10/2019

Οι φήμες θέλουν τον Bollore να μην είχε καλές σχέσεις με τον Jean-Dominique Senard, τον διευθύνοντα σύμβουλο της Michelin, τον οποίο έφερε το συμβούλιο των διευθυντών της Renault μαζί με την γαλλική κυβέρνηση για να εξομαλύνει την σχέση με την Nissan.

Από την άλλη, η κίνηση αυτή ακούγεται πως έγινε για να κατευνάσει την Nissan, αφού ο Bollore είχε κακή εικόνα στους Ιάπωνες και συνδέθηκε με τον πρώην CEO της συμμαχίας, τον Carlos Ghosn.

Τις πρωινές ώρες η τιμή μετοχής της Renault μειώθηκε κατά 20% μετά τις ειδήσεις, ενώ η Nissan έχει μειωθεί κατά 35%. Η εικόνα των μετοχών βελτιώθηκε μετά την ανακοίνωση του διοικητικού συμβουλίου της Renault τη θέση του προσωρινού διευθύνοντος συμβούλου αναλαμβάνει η Clotible Delbos, η οικονομική διευθύντρια της μάρκας.

Η είδηση έρχεται λίγο μετά την ανακοίνωση της Nissan για νέο διευθυντή. Ο Makoto Uchida, πρώην επικεφαλής των κινεζικών επιχειρήσεων της μάρκας, πήρε τη θέση του Hiroto Saikawa ο οποίος απομακρύνθηκε τον Σεπτέμβριο λόγω οικονομικών παραβάσεων.

Υπενθυμίζεται πως ο πρώην οικονομικός διευθυντής Michelin και ο γενικός εταίρος Jean-Dominique Senard διορίστηκε ως αντικαταστάτης του Ghosn τον Ιανουάριο. Η Renault κατέχει το 43% της Nissan, ενώ η Nissan έχει μερίδιο 15% στη Renault.