H Renault θέλει για CEO τον διευθυντή της SEAT


Οι φήμες εντείνονται γύρω από το κενό που άφησε ο Ghosn με τους Γάλλους να φλερτάρουν τον Luca de Meo.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 12/12/2019

Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα και πιο έμπειρα στελέχη της ευρωπαϊκής αυτοκινητοβιομηχανίας με πολύχρονη παρουσία στο όμιλο της Fiat και για πολλά χρόνια στο VW Group. Οι πιο πρόσφατες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 52χρονος μάνατζερ έχει δεχθεί μεγάλη πίεση για να αναλάβει τα ηνία της Renault.

Φυσικά την έγκρισή της θα έχει δώσει και η γαλλική κυβέρνηση στην οποία ανήκει το 15% της Renault, σύμφωνα με δημοσίευμα της Les Echos. Η οποία όμως επισημαίνει πως μπορεί να υπάρξει ρήτρα στο συμβόλαιο του De Meo που θα τον εμπόδιζε να αναλάβει καθήκοντα στην Renault.

Ο De Meo φαντάζει ως ο ιδανικός άνθρωπος στην μετά-Ghosn εποχή που θα επαναφέρει την τάξη στην Renault. Έχει δείξει τα διαπιστευτήρια του και στα όσα χρόνια βρίσκεται στην Seat ενώ μιλά και Γαλλικά. Άλλωστε, πριν πάει στην Toyota και στην Fiat είχε ξεκινήσει την καριέρα του από την Renault.

Ο σημερινός ενδιάμεσος διευθυντής της Renault, Clotilde Delbos, προορίζεται για μια πιο μόνιμη θέση, ενώ η θέση του CEO της Renault ήταν κενή, δεδομένου ότι ο Thierry Bollore αφαιρέθηκε τον Οκτώβριο. Στην πραγματικότητα, τόσο η Renault όσο και η Nissan συμμετείχαν με στελέχη που ήταν στενά συνδεδεμένα με την εποχή του Carlos Ghosn, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Autonews Europe.