H Rimac έφτιαξε και δεύτερη γραμμή παραγωγής για τα πρωτότυπα του C_Two rIMCA


Όταν ξεκινήσει η κανονική παραγωγή η κροατική εταιρεία θα μπορεί να κατασκευάζει μέχρι και 4 αυτοκίνητα το μήνα.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: RIMAC
  • 17/6/2020

Η Rimac, η κροατική εταιρεία που ειδικεύεται στην ηλεκτροκίνηση, συνεργάζεται στενά με αυτοκινητοβιομηχανίες όπως ο όμιλος της Hyundai και στην οποία η Porsche έχει αποκτήσει ένα ποσοστό της τάξης του 15%, άνοιξε πρόσφατα το νέο της εργοστάσιο στην Κροατία, ενώ τώρα προσθέτει μια δεύτερη γραμμή παραγωγής. Η οποία, σύμφωνα με την ίδια τη Rimac, αποτελεί το «επόμενο στάδιο εξέλιξης του C_Two».

Η δεύτερη γραμμή παραγωγής θα επιτρέψει στην εταιρεία να επιταχύνει την παραγωγή των πρωτοτύπων του C_Two, μειώνοντας το χρόνο που απαιτείται στο μισό των 10 εβδομάδων που ήταν αρχικά. Αυτό σημαίνει πως όταν ξεκινήσει η κανονική παραγωγή η Rimac θα μπορεί να κατασκευάζει μέχρι και 4 αυτοκίνητα σε μηνιαία βάση.

Για να φτάσει βέβαια η Rimac σε αυτό το επίπεδο απαιτείται ακόμα πολύς χρόνος και προσπάθεια, πέρα από χρήμα. Κι αυτό γιατί μέχρι στιγμής έχουν κατασκευαστεί μόλις τα 4 από τα συνολικά 17 πρωτότυπα που απαιτούνται για τις διαδικασίες των δοκιμών και των εγκρίσεων τύπου. Σε αυτά δεν περιλαμβάνονται επιπλέον 10 αυτοκίνητα προπαραγωγής.

H Rimac σκοπεύει να κατασκευάσει τα πιο πολλά από αυτά τα αυτοκίνητα μέσα στο χρόνο, ενώ από την άλλη είναι βέβαιο πως οι κανονικές παραδόσεις δεν πρόκειται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2020, όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί. Οι καθυστερήσεις πάντως οφείλονται εν μέρει και στην πανδημία του κορονοϊού.