H Rolls Royce δεν σχεδιάζει μικρότερο SUV


H Cullinan θα παραμείνει το μοναδικό SUV στη γκάμα της Rolls Royce. Τουλάχιστον για το άμεσο μέλλον, σύμφωνα με τον ισχυρό άντρα της μάρκας.

  • 28/6/2018

Συνήθως ισχύει το τρώγοντας έρχεται η όρεξη, μια και οι κατασκευαστές, ειδικά αυτοί που είναι καινούργιοι στην κατηγορία των SUV ξεκινούν με ένα μοντέλο και στη συνέχεια διευρύνουν γρήγορα τη γκάμα τους, προκειμένου να εκμεταλλευτούν όσο το δυνατόν περισσότερο τη δημοτικότητά τους.

Πολύ καινούργια είναι και η Rolls Royce, η οποία ναι μεν χαρακτηρίζει την Cullinan ως «υπερυψωμένο όχημα» και όχι ως SUV αλλά αυτό δεν αλλάζει την ουσία. Λογικά λοιπόν θα περίμενε κανείς να υπάρχουν ήδη σχέδια και για ένα μικρότερο μοντέλο του είδους στο άμεσο ή στο πιο μακρινό μέλλον. Την προοπτική αυτή πάντως την απέρριψε καταρχήν ο επικεφαλής της μάρκας Muller-Otvos σε συνέντευξή του σε βρετανικό περιοδικό. Ο λόγος, σύμφωνα με όσα είπα είναι πως δεν υπάρχει ανάγκη για μια διευρυμένη γκάμα στην κατηγορία που ο ίδιος χαρακτήρισε ως «ultra luxury».

Από την άλλη άφησε ένα παράθυρο ανοιχτό λέγοντας και το κλασικό «ποτέ μη λες ποτέ» και μάλλον καλά έκανε, μιας και σε αυτήν τη high end κατηγορία ο ανταγωνισμός αναμένεται με ενταθεί. Η Bentley π.χ. έχει ήδη ανακοινώσει την έκδοση Coupe της Bentayga, η Aston Martin θα παρουσιάσει αρχικά, πιο συγκεκριμένα του χρόνου, το δικό της ηλεκτρικό πολυτελές SUV ως Lagonda για να ακολουθήσει το συμβατικό Varekai με τα δικό της σήματα ένα έτος μετρά, η Lamborghini έχει προχωρήσει με την υβριδική έκδοση της Urus, ενώ αναμένονται και άλλες κινήσεις.