Η Rolls-Royce επιβεβαίωσε την ονομασία Cullinan


Η βρετανική φίρμα ανακοίνωσε και επίσημα αυτό που γνωρίζαμε καιρό τώρα. Πως το πρώτο SUV στην ιστορία της θα ονομάζεται Cullinan, όπως το μεγαλύτερο διαμάντι 3.106,75 καρατίων στον κόσμο!

  • 14/2/2018

Αν το καλό πράμα αργεί να γίνει τι να πει κανείς στην περίπτωση του πρώτου SUV της Rolls-Royce που ανακοινώθηκε το 2015 και θα είναι έτοιμο προς τα τέλη του χρόνου (νωρίτερα η Cullinan θα παρουσιαστεί σε κλειστούς κύκλους VIP δυνητικών πελατών). Προς το παρόν δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία, αλλά στόχος των Βρετανών είναι να αποσπάσουν ένα μερίδιο από τους λίγους κοινούς θνητούς που μπορούν να αποκτήσουν μία Bentley Bentayga ή μια επερχόμενη Aston Martin DBX.

Προφανώς, στην Rolls-Royce θα φροντίσουν να βρίσκονται μία κλάση ψηλότερα σε ότι αφορά την πολυτέλεια και την άνεση. Όπως φυσικά και στην τιμή πώλησης. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως η Cullinan θα χρησιμοποιεί τον V12 χωρητικότητας 6,75 lt της Phantom με διαφορετικές ρυθμίσεις και ισχύ πάνω από 600 PS. Στο ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο της Phantom (με την ονομασία Arhitecture of Luxury) θα βασιστεί και το πρώτο SUV της Rolls-Royce (η οποία ανήκει στο BMW Group), που θα κοστίζει περίπου από μισό εκατομμύριο δολάρια.