Η Rolls-Royce Corniche... μπαίνει στον πάγο και γίνεται κούκλα (video)


Το πλύσιμο αυτοκινήτων με ξηρό πάγο είναι πάντα ιδιαίτερα ευχάριστο, και ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο ιδιαίτερο μοντέλο, όπως μία Rolls-Royce Corniche.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ / ΦΩΤΟ: I AM Detailing - YouTube
  • 25/12/2022

Η Rolls-Royce χρησιμοποίησε την ονομασία Corniche από τη δεκαετία του 1970 μέχρι και το 2002, για τα κάμπριο οχήματά της. Στο παρακάτω video του καναλιού I AM Detailing στο YouTube, εμφανίζεται μία από τις τελευταίες Corniche, η οποία πάει για... φρεσκάρισμα. Ξεκινά το video καθαρή και όμορφη, και καταλήγει να είναι πεντακάθαρη και πανέμορφη.

Η διαδικασία του «συγυρίσματος» της Corniche ξεκινά με το καθάρισμα του πατώματος του οχήματος με ξηρό πάγο, κατά το οποίο γίνεται η προσπάθεια διατήρησής του όσο πιο αυθεντικό γίνεται. Μέχρι και η εξάτμιση δέχεται ένα καλό καθάρισμα, με τους ειδικούς να εστιάζουν σε αυτά που μπορούν να βελτιωθούν, χωρίς να κάνουν καμία αλλαγή.

Το πλύσιμο και η διόρθωση του χρώματος του αυτοκινήτου, πραγματικά του δίνουν μία φρέσκια όψη, η οποία αναδεικνύει τον βαθύ μπλε χρωματισμό του. 

Όσον αφορά το εσωτερικό, οι ξύλινες επιφάνειες και τα κομμάτια δέρματος που διακοσμούν την καμπίνα της Corniche δέχονται ιδιαίτερη προσοχή και καθαρίζονται με κατάλληλο τρόπο, έτσι ώστε να αναδειχθεί η φωτεινότητα και η εξαιρετική ποιότητα του χρώματός τους. 

Η συγκεκριμένη Rolls-Royce Corniche κυκλοφόρησε από το 2000 έως το 2002, και φέρει έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα V8 χωρητικότητας 6,75 L, που αποδίδει 329 PS και 738 Nm ροπής. Την κινητήρια μονάδα συνοδεύει ένα αυτόματο σύστημα μετάδοσης τεσσάρων σχέσεων, το οποίο διοχετεύει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Δείτε την Rolls Royce Corniche να «φρεσκάρεται»: