Η Ruby της DP Motorsport είναι κλασικό παράδειγμα του Backdating


Η εικόνα εδώ ξεγελά, μιας αυτό που φαίνεται σαν μια από τις πρώτες 911 είναι στην πραγματικότητα μια Carrera 2, με εσωτερικό κωδικό 964.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: DP Motorsports
  • 30/11/2020

To Restomod είναι γνωστό πλέον στους περισσότερους από τους οπαδούς του αυτοκινήτου, ενώ την εμφάνισή της έχει κάνει και μια άλλη τάση. Αυτή του Backdating, σύμφωνα με την οποία πιο σύγχρονα μοντέλα μετατρέπονται με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζουν σε πιο παλιά. Ταυτόχρονα ανακατασκευάζονται προκειμένου να είναι σαν καινούργια.

Κλασικό παράδειγμα Backdating είναι η Ruby της DP Motorsports. Φυσικά πρόκειται αναμφίβολα για μια Porsche 911 και μάλιστα της κλασικής πρώτης γενιάς του μοντέλου. Στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για μια Carrera 2, με τον εσωτερικό κωδικό 964, η οποία κατασκευαζόταν από το 1989 έως και το 1994 και ήταν η τελευταία αερόψυκτη.

Για την μετάλλαξή της σε σχεδόν κλασική 911 -το σχεδόν πηγαίνει στο αυξημένο πλάτος της- χρησιμοποιήθηκε το κιτ “Classic Carrera Widebody”, τα μεμονωμένα τμήματα του οποίου είναι κατασκευασμένα από GFK και κέβλαρ. Έτσι το πλάτος της αυξήθηκε κατά 25 χιλιοστά, ενώ την all time classic εικόνα ολοκληρώνει το χρώμα του αμαξώματος.

Στο εσωτερικό επικρατεί η ίδια νοσταλγική εικόνα, με καθίσματα Recaro CS -σε συνδυασμό καρό υφάσματος, δέρματος και αλκαντάρα- και τιμόνι της Momo, ενώ τα όργανα είναι τα κλασικά της 911 με περιγράμματα από μπρούντζο.

Πάντως δεν λείπουν και τα σύγχρονα στοιχεία, όπως το σύστημα infotainment Porsche Classic Communication Management (PCCM) σε συνδυασμό με μια καινούργια ηχητική εγκατάσταση αλλά και τροφοδοσία μέσω μιας επιπλέον μπαταρίας.

Ο κινητήρας με τη σειρά του έχει ανέβει από τα 3,6 lt της Carrera 2 και τα 250 PS στα 3,8lt και τα 320 PS. Έτσι το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 5,0 δεύτερα και η τελική ταχύτητα φτάνει τα 280 km/h.

Ο χρόνος της μετατροπής, με μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια προκειμένου η Ruby να μπορεί να χρησιμοποιείται καθημερινά χωρίς πρόβλημα, έφτασε τους 12 μήνες. Και το κόστος, χωρίς την Carrera 2, τις 155.000 ευρώ.