H Saab επιστρέφει στην Σουηδία μέσω... Κίνας


Η εταιρία που έχει στην ιδιοκτησία της την Saab θέλει να ξαναφέρει την εταιρία πίσω στην Σουηδία ανοίγοντας το εργοστάσιο του Trollhatan για την παραγωγη του ηλεκτρικού 9-3

  • 9/12/2017

Η εταιρία NEVS η οποία έχει εξαγοράσει την Saab ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να μεταφέρει την παραγωγή του «νέου» ηλεκτρικού 9-3 στο πρώην εργοστάσιο της εταιρίας, στο Trollhatan στην Σουηδία.

Η Κινέζικη εταιρία με αυτή την κίνησή της θέλει να εκμεταλλευτεί το ευρωπαϊκό εργοστάσιο έτσι ώστε να αυξήσει την δυναμική της σε μία αγορά όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που αναμένεται να παρουσιάσουν μεγάλη αύξηση στο άμεσο μέλλον.

Η εταιρία έχει ήδη ξεκινήσει την παραγωγή του 9-3 EV στο εργοστάσιό της στην Tianjin Βορειο-ανατολική Κίνα, όπου μπορεί να παράγει περίπου 50.000 αυτοκίνητα τον χρόνο, με τον αριθμό αυτό να ανεβαίνει στις 220.000 ετησίως στο τέλος του 2019.

Η NEVS υποστηρίζει ότι έχει ήδη 300.000 παραγγελίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, κυρίως από εταιρίες ride-sharing. Το αυτοκίνητο βασίζεται στο δάπεδο και τα μηχανικά μέρη του πάλαι ποτέ 9-3, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι επιτυγχάνει αυτονομία της τάξης των 300 χλμ.

Εκτός των άλλων εφοδιάζεται με Wi-Fi hotspot, δυνατότητα update διαφόρων λειτουργιών του μέσω cloud καθώς και ένα ειδικό σύστημα φιλτραρίσματος του αέρα, τόσο απαραίτητο στην ιδιαίτερα επιβαρυμένη ατμόσφαιρα των Κινέζικων πόλεων.

Παναγιώτης Τριτάρης