Η Sally των Cars ζωντανεύει σε μία ειδική έκδοση Porsche 991! (photos)


Η Porsche σε συνεργασία με την Pixar φέρνει τον χαρακτήρα της Sally από την ταινία Cars στη ζωή, με την ειδική έκδοσης Porsche 911 Sally Carrera Edition.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΜΑΡΙΛΗ ΠΙΝΙΑΤΑΡΟ
  • 13/8/2022

Η Porsche φέρνει τον χαρακτήρα της Sally Carrera από την ταινία της Pixar, Cars, στη ζωή, παρουσιάζοντας ένα ειδικής έκδοσης μοντέλο για τη εβδομάδα αυτοκινήτου στο Monterey την ερχόμενη εβδομάδα.

Για την υλοποίηση και σχεδιασμό του μοναδικού αυτού οχήματος, η Porscheεπιστράτευσε τουςδημιουργούς της κλασικής ταινίας της Pixar, προκειμένου να δώσουν ζωή στα χαρακτηριστικά της Sally Carrera, μέσω ενός πλήρως λειτουργικού αυτοκινήτου της σειράς 911.

Ο σχεδιασμός της Sally Carrera στην ταινία ήταν εμπνευσμένος από μία 2002 991, ενώ αυτή τη φορά, το μοναδικό δημιούργημα της Porsche έχει βασιστεί σε μία 911 Carrera GTS. Φέρει έναν δίδυμο τούρμπο επίπεδο 6κύλινδρο κινητήρα χωρητικότητας 3.0 L που προσφέρει 473 PS και 569 Nm ροπής, ενώ διαθέτει ένα χειροκίνητο σύστημα μετάδοσης με 7 σχέσεις.

Η εταιρεία έχει διατηρήσει τον αυθεντικό χρωματισμό που έφερε ο χαρακτήρας της Sally στο Cars, ονόματι Sally Blue Metallic, ενώ όλες οι λεπτομέρειες και χαρακτηριστικά της συντρόφου του Κεραυνού McQueen έχουν διατηρηθεί, συμπεριλαμβανομένου του τατουάζ που φέρει στο πίσω μέρος της, που φανερώνεται όταν ανασηκώνεται η πίσω αεροτομή.

Το δημιούργημα της Porsche ταξιδεύει πάνω σε ένα ειδικό σετ Turbo ελαστικών, μεγέθους 20 ιντσών για το εμπρός μέρος και 21 για το πίσω. Στο εσωτερικό της, η Sally είναι διακοσμημένη με ακόμα περισσότερες λεπτομέρειες σε Sally Blue Metallic χρωματισμό, στα καθίσματα και το τιμόνι. 

Πολλά στοιχεία έχουν προστεθεί ως «Easter Eggs», όπως για παράδειγμα το λογότυπο τωνCars στις βαλβίδες των ελαστικών, τα πλαϊνά των καθισμάτων και τα πλαίσια των θυρών. Η Porsche 911 Sally Carrera Edition διαθέτει επίσης έναν μοχλό για την επιλογή των διαφορετικών λειτουργιών οδήγησης, που φέρει την ένδειξη «Kachow! Mode». Πάνω στο ταμπλό, από τη μεριά του συνοδηγού, υπάρχει και μία μικρογραφία της Sally.

Η Porsche 911 Sally Carrera Edition θα τεθεί σε πλειστηριασμό, με όλα τα έσοδα να διατίθενται για φιλανθρωπικό σκοπό. Ο αγοραστής θα λάβει, μαζί με το μοναδικό αυτό μοντέλο, και ένα ασορτί ρολόι, όπως και ένα κάλυμμα αυτοκινήτου και ένα επιπλέον σετ ελαστικών.