Η Seat εξελίσσει ανταλλακτικά αυτοκινήτου από φλοιό ρυζιού (video)


Κάθε κατασκευαστής πειραματίζεται με διάφορες κατά καιρούς μεθόδους και τεχνολογίες.

  • KEIMENO: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: SEAT
  • 26/10/2020

Μέχρι σήμερα έχουμε ακούσει για διάφορες οικολογικές τεχνολογίες που περνούν στα αυτοκίνητα μας και συγκεκριμένα στα υλικά από ανακυκλώσιμα ή επαναχρησιμοποιημένα υλικά. Τι θα λέγατε αν κάποια μέρη από το αυτοκίνητο σας ήταν κατασκευασμένα από φλοιό ρυζιού;

Η Seat έχει ξεκινήσει μια πολιτική μέθοδο σχετικά με την παραγωγή ανταλλακτικών από φλοιό ρυζιού και το αποτέλεσμα θα το παρουσιάσει την Ημέρα της Καινοτομίας (28-29 Οκτωβρίου). Ο κατάλληλα επεξεργασμένος φλοιός ρυζιού έχει τέτοιες ιδιότητες που θα μπορούσε να αποτελέσει υποκατάστατο των πλαστικών προϊόντων και τμημάτων.

Κάθε χρόνο η συγκομιδή ρυζιού ξεπερνά τους 700 εκατομμύρια τόνους και το 20% από αυτή την ποσότητα αντιστοιχεί στον φλοιό ρυζιού. Στα πλεονεκτήματα αυτής της πρωτότυπης λύσης συγκαταλέγεται το μικρότερο ενεργειακό αποτύπωμα, οι λιγότεροι ρύποι κατά την διεργασία και το μικρότερο βάρος από τα συμβατικά πολυμερή. Αυτή η νέα πρώτη ύλη δοκιμάζεται σε διακοσμητικά στοιχεία στο SEAT Leon.

«Στο Montsià Rice Chamber, με παραγωγή 60.000 τόνων ρυζιού ετησίως, αναζητήσαμε μια εναλλακτική λύση για να επωφεληθούμε από όλο το χαμένο φλοιό περίπου 12.000 τόνων για να το μετατρέψουμε σε Oryzite. Ένα υλικό που μπορεί να αναμιγνύεται με άλλες θερμοπλαστικές ενώσεις και σε σταθερές θερμοκρασίες να μορφοποιείται ανάλογα» εξηγεί ο Διευθύνων Σύμβουλος της Oryzite, Iban Ganduxé.

«Στη SEAT εργαζόμαστε πάντα για την εξέλιξη νέων υλικών και για τη βελτίωση των προϊόντων μας. Υπό αυτή την έννοια, οι φλοιοί ρυζιού μας επιτρέπουν να εργαζόμαστε για τη μείωση των πλαστικών και των υλικών που έχουν ως βάση το πετρέλαιο», λέει η Joan Colet, μηχανικός ανάπτυξης εσωτερικών επενδύσεων στη SEAT.