Η Shelby αναβιώνει μέσω της Superformance


ΕΝΑΣ ΚΑΛΙΦΟΡΝΕΖΙΚΟΣ ΒΕΛΤΙΩΤΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΦΩΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ FORD ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥ ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟΥ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΥ SHELBY GR-1.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΝΑΛΗΣ ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 10/1/2019

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά την πρώτη του εμφάνιση στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου, το πρωτότυπο Shelby GR-1 περνά στη γραμμή παραγωγής. Όχι από την ίδια την Ford, όπως θα μπορούσε κανείς να υποθέσει, αλλά από έναν καλιφορνέζικο βελτιωτικό οίκο.

Ο λόγος για της Superformance, ο οποίος πήρε το πράσινο φως από την μπλε οβάλ φίρμα για την παραγωγή του εντυπωσιακού τετράτροχου.

Η πρόθεση της Superformance είναι να κατασκευάσει 200 αντίτυπα τα οποία θα φέρουν αλουμινένιες επιφάνειες αμαξώματος αλλά και μερικές εκατοντάδες ακόμα με ανθρακονημάτινα πάνελ.

Αν και δεν έχουν δοθεί στο φως της δημοσιότητας περισσότερα στοιχεία σχετικά με τις τεχνικές προδιαγραφές του Shelby GR-1, η λογική λέει πως τα μηχανικά μέρη θα προέλθουν από την Ford, χωρίς βέβαια να αποκλείεται και η δημιουργία ηλεκτροκίνητων εκδόσεων, οι οποίες είναι κάτι παραπάνω από δημοφιλείς στη συγκεκριμένη άκρη του πλανήτη.