H Skoda αλλάζει σχεδιαστική φιλοσοφία και teasάρει το μοντέλο που θα την ενσωματώσει (photo)


Οι Τσέχοι "αποκάλυψαν" μία νέα crossover πρόταση που θα συνοδεύεται από μια μία ανανεωμένη σχεδιαστική γραμμή και θα τοποθετηθεί κάτω απ' τα Kodiaq και Enyaq.

  • 23/3/2022

Η Skoda βρίσκεται σε διαδικασία ριζικής ανανέωσης προετοιμάζοντας το έδαφος ώστε να περάσει επιτυχώς σε μια νέα εποχή όπου τα μοντέλα της θα διακρίνονται από μία σύγχρονη σχεδιαστική γραμμή. Αυτό τουλάχιστον έγινε γνωστό μέσα από τη media conference της εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στην Mlada Boleslav της Τσεχίας και παρουσιάστηκαν τα οικονομικά στοιχεία.

Προφανώς οι αριθμοί δεν τραβάνε εύκολα το μάτι του κοινού, οπότε στην εκδήλωση η Skoda παρουσίασε και ένα μη οικονομικό δεδομένο με στόχο να "γαργαλήσει" το ενδιαφέρον και να προκαλέσει συζήτηση. Αυτό είναι η νέα σχεδιαστική γλώσσα «Modern Solid» που θα δώσει νέο αέρα στο μοντέλα της και θα τα κάνει πιο ελκυστικά στο μάτι.

Έτσι προχώρησε σε μία «κουτσή» αποκάλυψη ενός μοντέλου που θα δούμε πλήρως τους επόμενους μήνες και θα τοποθετηθεί κάτω από το Kodiaq και το Enyaq. Δυστυχώς η Skoda διάλεξε τη μοναδική εικόνα του αυτοκινήτου να την θαμπώσει αρκετά ώστε να μην μπορούμε να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα.

Από τα λίγα που μπορούμε να δούμε καταλαβαίνουμε ότι θα βρίσκεται αρκετά κοντά στις διαστάσεις του Karoq ενώ το πιο πιθανό σενάριο θέλει να είναι αμιγώς ηλεκτρικό, κάτι που προκύπτει και από το κλειστό μέρος στον προφυλακτήρα. Παρούσα δείχνει να είναι και η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία, με τη «box» γραμμή να μη θυμίζει κάποια αντίστοιχη πρόταση από αυτές που μας έχει παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, θυμίζουμε ότι στις αρχές Μαρτίου ο Διευθύνων Σύμβουλος της Skoda, Thomas Schafer, είχε αποκαλύψει ότι ετοιμάζεται ένα μικρό ηλεκτρικό πόλης που θα πατήσει πάνω στην πλατφόρμα MEB Entry, θα χαρακτηρίζεται από την πρακτικότητά του και θα διαφέρει απ' τις αντίστοιχες προτάσεις του ομίλου της VW.

Πηγή: Skoda