Η Skoda έδωσε στη δημοσιότητα σκίτσο του εσωτερικού του Vision iV


Όπως η εξωτερική εμφάνιση του Vision iV έτσι και το εσωτερικό του απεικονίζουν τα επόμενα βήματα στο design των Skoda.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ
  • 21/2/2019

Όπως έχουμε γράψει πρόσφατα η Skoda θα παρουσιάσει στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης το πρωτότυπο Vision iV. Το οποίο θα μας δώσει μια πρώτη αίσθηση του νέου της ηλεκτρικού μοντέλου που θα είναι και το πρώτο της που θα βασίζεται στο πλαίσιο MEB του ομίλου της Volkswagen. Το οποίο έχει εξελιχθεί ειδικά για την ηλεκτροκίνηση και θα αποτελέσει τη βάση της ηλεκτρικής γκάμας του ομίλου.

Πριν από μερικές μέρες η τσέχικη εταιρεία έδωσε στη δημοσιότητα τα πρώτα σκίτσα του Vision iV, από τα οποία προκύπτει πως θα πρόκειται για ένα τετράθυρο SUV που θα παραπέμπει σε κουπέ.

Τώρα η Skoda αποκάλυψε, σε σκίτσο και το εσωτερικό του νέου της πρωτοτύπου. Όπως βλέπουμε από τη μιας και μοναδική εικόνα το ταμπλό είναι πολυεπίπεδο και με την εικόνα του παραπέμπει στο εμπρός μέρος του αυτοκινήτου. Οπτικά ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη αφής που δείχνει σαν να είναι ελεύθερη και να αιωρείται, ενώ όπως και στα τελευταία μοντέλα παραγωγής της μάρκας -Scala και Kamiq- έτσι και εδώ υπάρχει μια «βάση» ώστε να στηρίζεται το χέρι που τη χειρίζεται.

Η ηλεκτροκίνηση επέτρεψε την απουσία της κεντρικής κονσόλας, με αποτέλεσμα οι χώροι να είναι πιο άνετοι, χωρίς απώλειες από πλευράς πρακτικότητας. Ενδεικτικό για το τελευταίο η ύπαρξη βάσης όχι μόνο για ένα αλλά για δύο smartphones. Καινούργιο είναι και το τιμόνι με τα δύο μόνο μπράτσα.