Η σκοτεινή σιλουέτα του νέου KIA EV6


H KIA δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες του EV6, του καινούργιου αμιγώς ηλεκτροκίνητου μοντέλου της, το οποίο βασίζεται στη νέα πλατφόρμα με την κωδική ονομασία «E-GMP» και το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα σύντομα.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 9/3/2021

Η KIA είναι από τις πρώτες αυτοκινητοβιομηχανίες που δημιούργησε και διέθεσε στην αγορά αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα παράγωγής, δείχνοντας εγκαίρως ότι έχει την τεχνογνωσία για να το πράξει.

Το επόμενο στάδιο για τον κορεατικό Όμιλο (Hyundai-KIA) ήταν η δημιουργία μιας πλατφόρμας η οποία θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για οχήματα αυτής της τεχνολογίας. Η κωδική ονομασία της είναι «E-GMP» («Electric-Global Modular Platform») και θα χρησιμοποιείται και από τη Hyundai.

Σε αυτή, βασίζεται και το καινούργιο μοντέλο της KIA το οποίο ονομάζεται EV6, υιοθετώντας τη νέα πρακτική ονοματοδοσίας που έχουν επιλέξει τα στελέχη της αναφορικά με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της. Η εταιρεία δημοσίευσε κάποιες αρχικές φωτογραφίες. προσεκτικά επιλεγμένες ώστε να δίνουν μια εικόνα για το πώς θα είναι το αυτοκίνητο εξωτερικά, αλλά όχι να το αποκαλύπτουν πλήρως.

Σε αυτές, μπορούμε να διακρίνουμε το κεκλιμένο αμάξωμα του νέου crossover μοντέλου το οποίο δημιουργήθηκε βάσει της φιλοσοφίας «Movement that inspires», όπως την έχουν ονομάσει οι Κορεάτες. 

Επίσης, μπορούμε να διακρίνουμε τη μορφή των φώτων εμπρός και πίσω, τη διαμόρφωση του αμαξώματος στο πίσω μέρος του και το νέο εμπορικό λογότυπο της KIA.

Ο κ. Karim Habib, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και επικεφαλής του Παγκόσμιου Κέντρου Σχεδιασμού της KIA, δήλωσε σχετικά: «Το EV6 ενσωματώνει τόσο την εταιρική φιλοδοξία μας που ονομάζεται “Movement that inspires” όσο και τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία μας. Σχεδιάστηκε για να εμπνέει (τους επιβάτες) σε κάθε ταξίδι, με το να παρέχει ενστικτωδώς μια φυσική εμπειρία η οποία να βελτιώνει την καθημερινή ζωή των πελατών μας, και να τους προσφέρει μια απλή, διαισθητική και ολοκληρωμένη διαδικασία απόκτησής του και χρήσης του.

»Στόχος μας είναι να μορφοποιήσουμε τη φυσική εμπειρία που αντιπροσωπεύει η μάρκα μας και να δημιουργήσουμε ηλεκτρικά οχήματα τα οποία να διακρίνονται για την τόλμη τους, την αυθεντικότητα και την εφευρετικότητά τους».