H SLC ίσως πέσει θύμα της αναδιοργάνωσης της γκάμας της Mercedes


Η Mercedes σκοπεύει να περιορίσει τον αριθμό των μοντέλων της και υπό αυτό το πρίσμα μια νέα SLC κάθε άλλο παρά βέβαιη είναι.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΝΙΚΟΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ
  • 8/10/2018

Η Mercedes και όχι μόνο θα προχωρήσει σε μια αναδιοργάνωση της γκάμας της, η οποία σύμφωνα μες τις προβλέψεις το 2022 θα αποτελείται από περισσότερα από 40 διαφορετικά μοντέλα. Αποτελώντας παράλληλα και το αποκορύφωμα μιας 20ετούς συνεχούς διεύρυνσης της γκάμας.

Φυσικά αρκετά από τα μοντέλα αυτά είναι τα λεγόμενα niche, τα οποία καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες και δεν σημειώνουν μεγάλους αριθμούς πωλήσεων. Αυτό όμως που αναγκάζει τους υπεύθυνους της γερμανικής εταιρείας να επανεξετάσουν την πολιτική τους στο συγκεκριμένο τομέα είναι το πραγματικά εξαιρετικά περιορισμένο ενδιαφέρον για ειδικά μοντέλα στην μεγαλύτερη αγορά του κόσμου. Αυτή της Κίνας.

Η περικοπή των ειδικών μοντέλων δεν σημαίνει αναγκαστικά πως η Mercedes δεν θα ασχολείται πλέον με τις κατηγορίες με μικρό ενδιαφέρον, ενώ χαρακτηριστικές ως προς αυτό είναι οι δηλώσεις του υπεύθυνου εξέλιξης και μελλοντικού ισχυρού άντρα της μάρκας Ola Kallenius. O οποίες είπε πως «δεν θα βάλουμε περιορισμούς στη δημιουργικότητά μας».

Ένα από τα μοντέλα της Mercedes που ενδέχεται να μην έχει διάδοχη κατάσταση είναι η SLC. Το μέλλον του μικρού διθέσιου roadster- coupe δεν είναι καθόλου βέβαιο, κατά τον ισχυρό άντρα της μάρκας Dieter Zetsche. Αντίθετα δεδομένη είναι η  νέα, που σύμφωνα με τον Zetsche θα είναι «πολύ εντυπωσιακή».