Η SSC παραδέχεται πως η Tuatara δεν ξεπέρασε ποτέ τα 480 χλμ/ώρα


Η SSC παραδέχεται πλέον πως το εμβληματικό μοντέλο της, η Tuatara, δεν πέρασε ποτέ τα 480 χλμ/ώρα, όπως είχε ισχυριστεί.

  • 23/7/2021

Η SSC Tuatara είναι ένα τρομερά ισχυρό hypercar, με την κατασκευάστρια εταιρεία να ισχυρίζεται πως το μοντέλο έφτασε τελική ταχύτητα ύψους 331 μιλίων ανά ώρα, ή 532 χλμ/ώρα.

Παρόλα αυτά, η ίδια η SSC παραδέχεται πλέον πως αυτό δεν συνέβη ποτέ.

Υπήρξε εξ αρχής έντονος σκεπτικισμός για το αν αυτά που διατείνονταν οι Αμερικανοί ίσχυαν στην πραγματικότητα.

Γρήγορα η SSC προσπάθησε να διαψεύσει όλες τις πληροφορίες που έδειχναν πως δεν ήταν εφικτό σε καμία περίπτωση να καταγραφεί ένα τέτοιο ρεκόρ με βάση τα δεδομένα, λέγοντας πως η εταιρεία εξοπλισμού ταχύτητας, Dewetron, είχε πιστοποιήσει με τα εργαλεία της το ρεκόρ.

Η Dewetron απέρριψε άμεσα αυτόν τον ισχυρισμό, λέγοντας πως ακόμα κι αν χρησιμοποιήθηκε δικός της εξοπλισμός, δεν μπορεί να εγγυηθεί αν χρησιμοποιήθηκε σωστά.

Έτσι, η SSC έκανε μία ακόμα απόπειρα για το ρεκόρ, καταγράφοντας ταχύτητα 455 χλμ/ώρα, πολύ μακριά από το αρχικό «ρεκόρ».

Και τώρα, με ανάρτησή της στο Instagram, η ίδια αναφέρει πως ποτέ δεν έπιασε την ταχύτητα που είχε αρχικά αναφέρει με την Tuatara:

«Αν δεν είχε γίνει ήδη σαφές, θα θέλαμε να πούμε κι επίσημα πως δεν πιάσαμε την ταχύτητα των 331 MPH, ή ακόμα και των 301 MPH τον Οκτώβριο του 2020.»

Δεν είναι γνωστό ακόμα γιατί η εταιρεία ανέφερε αυτό το νούμερο αν δεν ήταν απολύτως σίγουρη για αυτό.