Η Stellantis βάζει τέλος στο αμερικανικό όνειρο της Peugeot


H απόβαση της Peugeot στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής θα πρέπει να περιμένει, καθώς η Stellantis επιθυμεί να δώσει προτεραιότητα στις Chrysler και Alfa Romeo.

  • 9/3/2021

Ξεθωριάζει το αμερικανικό όνειρο της Peugeot μετά και την απόφαση της Stellantis, του ομίλου που δημιουργήθηκε μετά τη συγχώνευση του PSA Group με το FCA Group, να ενισχύσει την παρουσία των Chrysler και Alfa Romeo στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, αντί να λανσάρει εκεί ένα ακόμα ευρωπαϊκό brand.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Stellantis, η ενίσχυση της παρουσίας του ομίλου στην αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής πρόκειται να επιτευχθεί μέσω των αυτοκινητοβιομηχανιών που δραστηριοποιούνται ήδη εκεί και όχι με το λανσάρισμα μιας νέας φίρμας.

Κι αν η Chrysler διαθέτει τον απαραίτητο όγκο πωλήσεων που θα μπορούσε να της εξασφαλίσει την επόμενη ημέρα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, δεν ισχύει το ίδιο και για την Alfa Romeo, η οποία δεν έχει καταφέρει ακόμα να κερδίσει το μερίδιο που της αναλογεί.

Θετικό σημάδι θα μπορούσε να θεωρηθεί το γεγονός ότι μέσα στο 2020 η ιταλική φίρμα κατάφερε να αυξήσει έστω και οριακά το μερίδιο της σε μια αγορά που βυθίστηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αυτό ωστόσο δεν μπορεί να είναι αρκετό για την Alfa Romeo και για τη Stellantis.

Ήδη λοιπόν η γαλλο-ιταλική συμμαχία ετοιμάζει μια άνευ προηγουμένου προϊοντική αντεπίθεση, στο επίκεντρο της οποίας θα βρεθούν οι αυτοκινητοβιομηχανίες του ιταλικού βορρά.