Η Stellantis επεκτείνει τις διακοπές στην παραγωγή στα ευρωπαϊκά εργοστάσια


Η Stellantis ανακοίνωσε πως πρόκειται να επεκτείνει τις διακοπές παραγωγής σε αρκετά εργοστάσια της στην Ευρώπη λόγω της συνεχιζόμενης έλλειψης μικροτσίπ.

  • 31/8/2021

Η παραγωγή θα σταματήσει αυτή την εβδομάδα στο εργοστάσιο της PSA στη Rennes στη Γαλλία, καθώς επίσης και στο εργοστάσιο ελαφρών εμπορικών φορτηγών SevelSud της Fiatστην Ιταλία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ένας εκπρόσωπος της Stellantis.

Το εργοστάσιο της Rennes, στο οποίο κατασκευάζονται αυτοκίνητα των Peugeot και Citroen, είχε επίσης προχωρήσει σε διακοπή της παραγωγής την περασμένη εβδομάδα, μαζί με το εργοστάσιο της PSA στη Sochaux και το εργοστάσιο της Opel στο Eisenach στη Γερμανία. Η μονάδα στη Sochaux κατασκευάζει συμπαγή μοντέλα, ενώ αυτή στο Eisenach παράγει τα μοντέλα crossover για την Opel.

Μία από τις γραμμές παραγωγής στο εργοστάσιο του Sochaux δεν είχε μάλιστα επαννεκινήσει από τη Δευτέρα, ενώ το εργοστάσιο του Eisenach δεν θα παράγει κανένα αυτοκίνητο τη Δευτέρα και την Τρίτη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της Stellantis.

Η συνεχιζόμενη κρίση στην προμήθεια ηλεκτρονικών chip φαίνεται να μην έχει τελειωμό, και όπως βλέπουν οι περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες, η κατάσταση αναμένεται να ομαλοποιηθεί από το 2022.