Η στρατηγική «Beyond 100» της Bentley (Video)


H συμπλήρωση ενός αιώνα παρουσίας στην αυτοκίνηση ήταν ένα σημαντικό ορόσημο για την Bentley. Ωστόσο, εξίσου μεγάλη σημασία έχει και τη πορεία της προς την επόμενη εκατονταετία.

  • ΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΩΓΛΟΠΙΤΗΣ, ΦΩΤ.: ΑΡΧΕΙΟ.
  • 8/8/2020

Η εταιρεία που ίδρυσε ο Walter Owen Bentley συμπλήρωσε 100 χρόνια παρουσίας στην αυτοκίνηση, αν και αυτή η πορεία περιλαμβάνει πολλές και πολύχρονες διακοπές στη συνοχή της. Ωστόσο, υπό τη σκέπη του Ομίλου VAG, που την απέκτησε πλήρως από την πρώτη Ιανουαρίου 2003 (σημ.: μια διαδικασία η οποία ξεκίνησε από το 1998), η Bentley δείχνει να διανύει μια από τις καλύτερες περιόδους της ιστορίας της, σε ό,τι αφορά την εμπορική ανάπτυξή της.

Τα στελέχη της έχουν εκπονήσει το επιχειρηματικό σχέδιο το οποίο ονομάζουν «Beyond 100» και αφορά στην πορεία της προς τη συμπλήρωση του δεύτερου αιώνα της παρουσίας της στην αγορά αυτοκινήτου. Για τον λόγο αυτό δημιουργήσαν την επανασχεδιασμένη Bentayga ώστε να είναι το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής της που να αντικατοπτρίζει αυτή τη φιλοσοφία. Όπως ανακοινώνουν από το Crewe, την έδρα της Bentley, αυτή θα προσφέρει πολυτέλεια, άνεση, οδηγική συμπεριφορά και επιδόσεις στο ύψιστο επίπεδο που μπορούν να συνδυαστούν αυτά τα στοιχεία.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το ζητούμενο είναι να διατηρηθούν οι βασικές αξίες της εταιρείας στη νέα εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει και αφορά στην ηλεκτροκίνηση, στην αύξηση της «ψηφιακής ταυτότητας» και της αυτοματοποιημένης μετακίνησης των επιβατών.